Actualitat

IV Trobada de colles del senglar d’Osona i rodalies

Redacció – Barcelona – 27/04/2015 Fotos: Dani Camacho

El dissabte 25 d’abril va tenir lloc a Folgueroles (Osona) la quarta trobada de les colles del senglar de la comarca d’Osona i rodalies.

Image35 (1)
Senglaners a l’interior del recinte

La trobada va comptar amb uns 400 gossos i una molt elevada afluència de visitants certificant així que es tracta de la trobada senglanera més important de Catalunya.

Cal destacar que la trobada l’organitzen els Senglaners de l’Esquirol, la Colla de les Guilleries, la Colla del senglar de Rupit-Pruit, Tavertet i Vilanova de Sau, amb el recolzament de la societat de caçadors de Folgueroles i té com a col·laboradors: l’Ajuntament de Folgueroles, l’Ajuntament de Vilanova de Sau, la Territorial de Barcelona de la Federació Catalana de caça, caçadors de Taradell i comarca, el forn de pa St. Jordi, colles del senglar de Vic i Oló i el Club del Porcelana,

A les 9:00 del matí es va fer la presentació de la trobada a càrrec de la Societat de caçadors de Folgueroles (Colla del senglar de les Guilleries) i seguidament ja es va poder contemplar a l’exterior del recinte la multitud de races de gossos de rastre i altres que s’exposaven gràcies a les colles senglaneres. A l’interior del recinte s’hi trobaven parades de tot tipus, com collars gps, roba i complements de caça, articles pels gossos (collars, corretges, campanes, armilles,…), taxidèrmia, empreses càrniques, etc. L’assistència de la gent es fa fer present des de primeres hores del matí, on de seguida s’escoltaven debats sobre temes relacionats amb la caça i les actualitats d’avui en dia que afecten al caçador.

A partir de les 9:30 del matí, ja es va començar la prova monogràfica del porcellana a càrrec del Club del Porcelana i un jurat oficial que qualificava els millors estàndards de gossos d’aquesta raça.

CLASSIFICACIÓ FINAL MONOGRÀFICA CLUB PORCELANA

MASCLE JOVE

MASCLE ADULT

FEMELLA JOVE

FEMELLA ADULTA

GOS

PROPIETARI

GOS

PROPIETARI

GOS

PROPIETARI

GOS

PROPIETARI

1er

JIM

Albert Mias

VID

David Pla

JOIA

Albert Mias

LOLA

Jordi Agudo

2on

JIM

Jordi Almeda

DIK

Albert Cassadellà

BLANQUETA

Franc Gálvez

FIONA

Marc Vigas

3er

JOY

Albert Mias

SUGAR

Nicolas Almeda

JANA

Albert Mias

GINA

Albert Cassadellà

 

seleccio_00003
Prova monogràfica

 

Image11
Canilles de gossos

L’organització també va atorgar un premi a la millor canilla de gossos de rastre exposada i que va guanyar la Colla de Madremanya amb la raça Griffo blau de Gascunya.

Image6
Grifo blau

La prova de gos atraillat es va iniciar a les 12:00 del matí, on participaven els gossos classificats els dies 11 i 18 d’abril, es va presentar un sol gos per participant i un jurat va qualificar la feina feta pels gossos sobre el rastre d’un senglar que s’havia passejat unes dues hores anteriors a la prova per uns camps de cereal.

Aprofitant la trobada el Club del Porcelana va celebrar la seva assemblea ordinaria.

Image21
expectació a la prova de treball
Image25
rastre amb gos fermat

Finalment, la trobada va concloure amb un dinar a les 14:00 hores, on els assistents van parlar sobre temes relacionats amb la caça. Una trobada plena de caçadors i visitants que s’està tornant un bon punt de trobada pels amants d’aquesta afició.

Esperem que es repeteixi per molts anys i moltes felicitats als participants i guanyadors de les proves, però sobretot MOLTES FELICITATS ALS ORGANITZADORS i COL·LABORADORS, permeteu que digui una cosa:

” gent de la trobada de colles del senglar d’Osona i rodalies, SOU MOLT BONA GENT!!! “


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat