Actualitat

La cabra pirinenca entra a l’Aran

Albert Pou – Lleida – 27/10/2015

El passat 20 d’octubre, el Conselh Generau de l’Aran va alliberar 4 exemplars de cabra pirinenca a les muntanyes de la Vall. L’objectiu d’aquesta solta és enriquir i potenciar la biodiversitat i l’activitat cinegètica de la Vall d’Aran, i segons diu el conselhèr d’Agricultura, José Enrique Arró, “aquesta repoblació no comporta cap limitació ni restricció en la practica de la caça a l’Aran”, a més, va dir que si s’adapta correctament, en un futur serà una espècie cinegètica més i la seva caça serà regulada igual que ho són les altres espècies com el cérvol, isard i cabirol.

Les tres femelles i un mascle de cabra alliberats, procedien de la vesant francesa de l’Ariège, en que han estat capturats i posats en quarantena per garantir el seu bon estat de salut des del punt de vista sanitari i assegurar que no son portadors de cap malaltia.

La cabra pirinenca (Capra pyrenaica pyrenaica) va desaparèixer del Pirineu no fa massa temps, any 2000, coneguda amb el nom d’herc o herc dels Pirineus, i que manté molta semblança amb l’actual cabra hispànica (Capra pyrenaica hispanica). Ja desde principis del segle XX, aquesta espècie pirinenca es trobava en perill d’extinció i diversos estudis per clonar-la no han resultat amb èxit.

IMG_4381

El Conselh Generau preveu continuar fent més alliberacions de cabra pirinenca, en que es seguiran capturant del medi salvatge francès. La importància d’incorporar més exemplars al medi natural, és per garantir que no hi hagi consanguinitat i que s’estableixi una població equilibrada i totalment sana.

 


Deixa un comentari

MussapPublicitat