Actualitat

La caça de la guilla

Redacció – Barcelona – 05/03/2015

Encara cacem la guineu!!

Durant tot el mes de març, segons l’Ordre de vedes 2014-2015, està permesa la caça de la guineu a tot Catalunya, sempre hi quan la societat de caçadors ho tingui aprovat. L’últim dia que finalitza la caça d’aquesta espècie cinegètica és el 29 de març (últim diumenge de març). La regulació per l’aprofitament cinegètic d’aquesta espècie és molt àmplia, podent-la caçar 7 mesos, mes un 1 mes durant la mitja veda.
És una modalitat bastant estesa al nostre territori, que permet que els practicants tinguin l’oportunitat de treure els seus gossos més dies i gaudir de les curses que realitza la guineu. És una cacera on s’ha d’estar molt atent i silenciós, ja que la guineu sempre va a pocs metres davant dels gossos però sempre escoltant i fent cabrioles per confondre el rastre. A més, podem trobar guineu amb abundància a qualsevol bosc de Catalunya, contribuint així amb el control d’espècies depredadores de la caça menor i major.
Pels qui la practiqueu, que continueu tenint bones jornades de caça i pels que no la coneixen, animar-vos, i si teniu l’oportunitat d’assistir amb una cacera, que ho feu!
Bona caça a tothom!

IMG-20150301-WA0000
Resultat d’una jornada de cacera de guineu

Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat