Actualitat

La caça ètica de la mà de RASTREJADORS

Redacció – Barcelona – 2/10/2015

L’associació RASTREJADORS es va presentar oficialment en societat, a la passada fira del caçador de Tàrrega sota el lema: Per respecte a l’animal, comprova cada tret!

L’entitat sense ànim de lucre neix gràcies a un conjunt de caçadors d’arreu del territori català que tenen la voluntat de recuperar animals ferits i divulgar aquesta filosofia a la resta de caçadors i entitats relacionades amb el medi natural amb l’objectiu de potenciar una caça ètica i respectuosa. Tot i que es van presentar formalment aquest passat diumenge, ja fa mig any que estan treballant en aquest sentit i ja porten recuperats més de 70 animals.

DSC_0294
Visitants a la fira amb la gorra taronja de Rastrejadors

El seu President, el senyor José Ignacio Cenizo, es mostra molt entusiasmat de poder encetar aquest nou projecte amb l’equip humà i de gossos que disposa, però també gràcies a la bona acollida institucional que ha tingut la presentació de l’Associació. L’objectiu immediat és aconseguir un rastrejador a cada comarca per tal d’intentar reduir els llargs desplaçaments que realitzen ara els rastrejadors en actiu, tenint en compte que es tracta d’un servei altruista i gratuit.

La quota per formar part de RASTREJADORS és de 60€ anuals i pots fer-te soci demanant el full d’inscripció via el correu rastrejadors@hotmail.com o el telèfon 667000040.

IMG_6135
Presentació oficial en el marc de la Fira de Tàrrega

Rastrejadors està repartint targetes d’informació i contacte entre grups de caçadors i persones vinculades amb el medi natural per facilitar per divulgació del què s’ha de fer en cas de deixar ferit un animal:

1- Marcar el lloc del caçador i el lloc on es trobava l’animal

2- Mirar detingudament els voltants de la zona on hi havia l’animal (buscar sang, petjades, pèls, trossos d’os,.. i marcar-los, no tocar-los)

3- Seguir el rastre de l’animal un màxim de 100 metres, si en aquest marge no hi és, TRUCA al 667 000 040

( com més es trepitji la zona més complicat serà el rastreig )

IMG_3
Actuació amb èxit d’un equip de Rastrejadors

Cada any l’associació elaborarà un informe on es recullin tots els rastrejos realitzats de manera ben detallada, que servirà entre altres coses, per tenir constància de la quantitat d’animals poden quedar ferits al llarg de l’any.

Abans d’acabar l’any presentaran un calendari d’activitats per la propera temporada 2016, entre les quals hi haurà cursos de formació i proves per acreditar futurs equips de rastreig.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat