Caça Social

La crònica de la batuda de l’empelt

Redacció – Llobera – 08/10/2018

En Jordi Capdevila, membre de la colla de Llobera, ha fet arribar a Cinegeticat la crònica de la cacera popular celebrada a Llobera el passat dia 7 d’octubre en el marc de la fira de l’empelt. Capdevila, escriu setmanalment les cròniques de les caceres i les comparteix en un grup de Whatsapp de la mateixa colla. Aquest és un model cada vegada més utilitzat per a compartir les jornades i els records tant amb els que hi van ser, com amb aquells que no van poder-hi assistir. Des de Cinegeticat, animem a totes les colles a fer cròniques de les seves caceres!

CRÒNICA (oficial!!!) DE LA JORNADA! ???

 

Avui dissabte 6 d’octubre de 2018, dia de la Fira de l’Empelt a l’Hostal Nou, s’ha organitzat una batuda popular del porc senglar ???. Caçadors vinguts d’arreu del món i de tot el planeta no han volgut perdre’s aquest esdeveniment.

Ens hem trobat a la plaça de l’Ajuntament de Llobera a les dues del migdia una quarantena de colletaires i 6 canilles formades pel Sansa (amb els gossos del Sansa), Gilibet, Armengol, Raül, Viladecans i Guerres. Tots amb els seus fidels acompanyants.

El lloc de batuda escollit ha estat del Solé de Sant Jaume, l’Estany i el Santuari del Miracle fins al Villaró i el camí de la Vall.

Cap a dos quarts de tres tothom ja era a parada i s’han engegat els gossos a l’hora prevista.
El sol apretava, però els gossos del Gilibet cara amunt, de seguida han trobat una covada de ? a la rasa del Miracle, les bardisses se li movien soles però ha vist un porcell, li ha engegat un parell de trets i se l’ha cobrat! Enhorabona Gilibet!??????????????????? Els gossos li han empaitat un altre porquet, li ha passat amb en Jordi Capdevila i, al mig del brut, l’ha vist d’una llampegada, li ha tirat i ha foradat el terra. L’ha tornat a veure i… un altre forat al terra ????????????????. Aquest noi només ens dóna disgustos aquesta temporada!
Ha entrat l’empait cap a l’esbarzer del Villaró on l’esperava el Raül i el seu pare. Han buidat els ferros i ha marxat amb salut????????????! S’han ajuntat els seus gossos dins l’esbarzer li han lladrat parat. Ells, colgats de brossa, han deixat que en Luqui s’hi arribés: l’home s’ha arremangat les mànigues i els pantalons, ha entrat en aquell Bon País de bardisses, però n’ha sortit cames ajudeu-me! Ja ens pensàvem que l’hauríem de carregar a la caixa del Pick-Up i dur-lo a l’hospital, de tan esgarrinxat que n’ha sortit! El gosset ja estava nerviós de tot allò, se n’ha anat a veure l’amo, li ha marcat el porc i en Raül, cara a cara amb el ?, se l’ha cobrat amb un parell de trets.?????????????
Ja en portem 2.

Ja gairebé al Pantà del Miracle, el Gilibet ha arrencat un altre ?. Ha travessat la carena de la Cirosa i ha anat cap a la Font del Ferro on l’esperava l’Abelio, qui ha buidat el fusell i l’ha ferit d’una pota ??????. El nostre Messi Cererols, l’ha vist d’una llampegada i li ha tirat un tret i adéusiau??????????, fins que en Miquel de Guerres ha aconseguit frenar-lo!
Felicitats Miquel ! ??????????????

En total 3 porquets avui.
Durant la batuda també han corregut alguna ?i?.

Cap a un quart de set s’ha donat la cacera per acabada i al vespre hem acabat la jornada amb un sopar al local.

Bona fira de l’Empelt’18 a tots!


Deixa un comentari

MussapPublicitat