La crònica de la batuda de l’empelt | Cinegeticat - gestió, caça i equilibri
Caça Social

La crònica de la batuda de l’empelt

La crònica de la batuda de l’empelt 1

Redacció – Llobera – 08/10/2018

En Jordi Capdevila, membre de la colla de Llobera, ha fet arribar a Cinegeticat la crònica de la cacera popular celebrada a Llobera el passat dia 7 d’octubre en el marc de la fira de l’empelt. Capdevila, escriu setmanalment les cròniques de les caceres i les comparteix en un grup de Whatsapp de la mateixa colla. Aquest és un model cada vegada més utilitzat per a compartir les jornades i els records tant amb els que hi van ser, com amb aquells que no van poder-hi assistir. Des de Cinegeticat, animem a totes les colles a fer cròniques de les seves caceres!

La crònica de la batuda de l’empelt 2

CRÒNICA (oficial!!!) DE LA JORNADA! 🐗🐗🐗

 

Avui dissabte 6 d’octubre de 2018, dia de la Fira de l’Empelt a l’Hostal Nou, s’ha organitzat una batuda popular del porc senglar 🐗🐗🐗. Caçadors vinguts d’arreu del món i de tot el planeta no han volgut perdre’s aquest esdeveniment.

Ens hem trobat a la plaça de l’Ajuntament de Llobera a les dues del migdia una quarantena de colletaires i 6 canilles formades pel Sansa (amb els gossos del Sansa), Gilibet, Armengol, Raül, Viladecans i Guerres. Tots amb els seus fidels acompanyants.

El lloc de batuda escollit ha estat del Solé de Sant Jaume, l’Estany i el Santuari del Miracle fins al Villaró i el camí de la Vall.

Cap a dos quarts de tres tothom ja era a parada i s’han engegat els gossos a l’hora prevista.
El sol apretava, però els gossos del Gilibet cara amunt, de seguida han trobat una covada de 🐗 a la rasa del Miracle, les bardisses se li movien soles però ha vist un porcell, li ha engegat un parell de trets i se l’ha cobrat! Enhorabona Gilibet!👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽🐗👍🏼👍🏼👍🏼🍾🍾 Els gossos li han empaitat un altre porquet, li ha passat amb en Jordi Capdevila i, al mig del brut, l’ha vist d’una llampegada, li ha tirat i ha foradat el terra. L’ha tornat a veure i… un altre forat al terra 👋🏽👋🏽👋🏽👋🏽🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼. Aquest noi només ens dóna disgustos aquesta temporada!
Ha entrat l’empait cap a l’esbarzer del Villaró on l’esperava el Raül i el seu pare. Han buidat els ferros i ha marxat amb salut🤙🏼🤙🏼🤙🏼👋🏽👋🏽👋🏽! S’han ajuntat els seus gossos dins l’esbarzer li han lladrat parat. Ells, colgats de brossa, han deixat que en Luqui s’hi arribés: l’home s’ha arremangat les mànigues i els pantalons, ha entrat en aquell Bon País de bardisses, però n’ha sortit cames ajudeu-me! Ja ens pensàvem que l’hauríem de carregar a la caixa del Pick-Up i dur-lo a l’hospital, de tan esgarrinxat que n’ha sortit! El gosset ja estava nerviós de tot allò, se n’ha anat a veure l’amo, li ha marcat el porc i en Raül, cara a cara amb el 🐗, se l’ha cobrat amb un parell de trets.🍾🍾🍾👍🏼👍🏼👏🏽👏🏽👏🏽
Ja en portem 2.

Ja gairebé al Pantà del Miracle, el Gilibet ha arrencat un altre 🐗. Ha travessat la carena de la Cirosa i ha anat cap a la Font del Ferro on l’esperava l’Abelio, qui ha buidat el fusell i l’ha ferit d’una pota 👋🏽🤙🏼🤙🏼. El nostre Messi Cererols, l’ha vist d’una llampegada i li ha tirat un tret i adéusiau👋🏽👋🏽👋🏽🤙🏼🤙🏼, fins que en Miquel de Guerres ha aconseguit frenar-lo!
Felicitats Miquel ! 🐗👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽🍾

En total 3 porquets avui.
Durant la batuda també han corregut alguna 🦌i🦊.

Cap a un quart de set s’ha donat la cacera per acabada i al vespre hem acabat la jornada amb un sopar al local.

Bona fira de l’Empelt’18 a tots!


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat
%d bloggers like this: