Actualitat

La Fundació Alícia i la Fundació Catalunya La Pedrera presenten ‘La Cuina del senglar a Catalunya’

Comunicació Fundació Catalunya La Pedrera – Barcelona – 19/02/2018

Món Sant Benet (el Bages) acollirà el pròxim dimecres 21 de febrer la presentació de ‘La Cuina del Senglar a Catalunya’, un projecte impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia per aportar solucions a un problema territorial: l’excés de senglars.

La tradició de caça a Catalunya va lligada a la seva cuina i al seu territori. La cuina de caça és una opció sostenible i d’equilibri ecològic que s’ha fet al llarg de la història, i que, en l’actualitat va perdent posicionament. La tradició, la sostenibilitat i l’equilibri natural són motius suficients treballar aquesta cuina i no només recuperar-la, sinó també actualitzar-la.

Tant la Fundació Catalunya La Pedrera com la Fundació Alícia són entitals amb sensibilitat mediambiental, que busquen solucions davant dels problemes territorials. La Cuina del Senglar es presenta com una de les opcions viables i sostenibles per respondre un problema que va a l’alça.

La Fundació Catalunya La Pedrera vetlla per protegir, preservar i millorar l’ecosistema i el paisatge de Catalunya. En una línia més pràctica, l’objectiu d’Alícia és desenvolupar materials útils per a professionals de la restauració de les zones amb excés d’aquest animals.

El programa

10h Benvinguda i introducció: "Per què i per a qui?" a càrrec de Miquel Rafa (Fundació Catalunya La Pedrera) i Toni Massanés (Fundació Alícia).

10:30h La visió des de l'administració a càrrec de Montserrat Barniol, Directora General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).

10:45h Presentació de la Guia pràctica per a professionals i Receptari, amb cuina de demostració a càrrec de Marc Puig-Pey (Alícia) i Jordi Álvarez (cuiner del Món Sant Benet i col·laborador de la revista de caça Cinegeticat).

12:15h Tastet

12:30h Taula rodona: Com convertim el senglar en una oportunitat?

*Sergio Sánchez, President de la FCC.

*Jordi Ruiz, Subdirector General d'Activitats Cinegètiques i Pesca Continental (DARP).

*Jordi Padrósa, Coordinador d'Àmbit d'Espais Naturals (Diputació de Barcelona)

*Arnau Padrosa, Gerent de l'escorxador El Senglar de Girona.

 

 

 

 


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat