Actualitat

La ONC representarà els caçadors Espanyols a Europa

TEXT: ONC Redacció – Barcelona – 21/09/2015

El passat 16 de setembre es va celebrar l’Assemblea General de FACE, en la qual la ONC va ser admesa com a membre de ple dret i representant dels caçadors espanyols a Europa.

Durant la mateixa reunió, la RFEC va ser expulsada d’aquesta entitat “a causa del reiterat incompliment de la normativa interna de FACE”, segons va manifestar l’òrgan de govern de l’ens europeu. Des d’aquest moment, la ONC, que conjumina en el seu si a més del 70% dels caçadors federats espanyols, sector industrial, propietaris rurals i associacions cinegètiques no esportives, assumeix la responsabilitat de representar i defensar els interessos dels caçadors espanyols dels problemes de la caça a Espanya davant d’Europa, una tasca per la qual el seu president, Juan Antonio Sarasketa, assegura estar “més preparat que mai, gràcies a l’excel·lent equip de professionals i d’organitzacions que es troben al capdavant de la ONC”.

La Federació Europea d’Associacions de Caça i Conservació és una ONG internacional amb seu a Brussel·les que representa, des de fa 35 anys, els interessos de més de 7 milions de caçadors de 36 països europeus. Es tracta de l’organització democràtica representativa més important dels caçadors al món i una de les més importants de la societat civil a nivell europeu.

FACE defensa la caça social i sostenible i és membre de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) des de 1987. FACE treballa en la Comissió Europea, al Consell de la UE i promou la denominada “Plataforma Parlamentària Biodiversitat Caça i Camp” al Parlament Europeu. En defensa de la caça social, sostenible i la biodiversitat. Convé recordar que des de Brussel·les es dicten les diferents normatives que en el seu dia van tancar la contrapassa, el parany i a hores d’ara amenacen el silvestrisme, la mitja veda, la caça de la perdiu amb reclam i la caça de la tórtora, entre d’altres.

Pel que la participació activa de la ONC en aquesta organització internacional, és vital per als interessos dels caçadors espanyols.

DSC03468
El President de la ONC, Juan Antonio Sarasketa, durant la seva intervenció

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat