Actualitat

La prohibició de la tórtora: el negoci de SEO / BirdLife i els seus socis a Europa

RFEC/redacció – Madrid – 31/05/2018

La Real Federación Española de Caza (RFEC) afirma que l’aplicació d’una moratòria de la caça de la tórtora a Espanya és el resultat de la pressió de les associacions ecologistes, encapçalades per SEO / BirdLife, a la Comissió Europea i en els Governs dels països del sud d’Europa, amb l’objectiu, un cop més, d’augmentar el negoci de les subvencions.

El president de la RFEC, Ángel López Maraver, indica que “això és el modus operandi d’aquestes associacions a què poc els importa la conservació. Elles actuen com a lobby de pressió per tal de prohibir la seva caça i, posteriorment, sol·liciten subvencions milionàries a Europa, a l’Administració central i les comunitats autònomes per fer estudis sobre la seva recuperació “.

Els informes científics i tècnics aportats al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) per part dels tècnics de diverses comunitats autònomes, així com per la Fundació per a l’Estudi i la Defensa de la Naturalesa i la Caça, donen resultats definitius: la disminució de la tórtora al sud d’Europa és provocada per la modificació del sòl en tot el nord d’Àfrica. Fa dues dècades la costa mediterrània africana era un desert, ara, amb el desenvolupament de l’agricultura en aquests països, han passat a ser milions les d’hectàrees de regadiu, convertint-se en l’hàbitat ideal per a aquesta espècie, que ha paralitzat la seva migració. Pel que la caça és un factor que afecta en menys de l’1% de la disminució d’aquesta au a Europa.

Davant d’aquesta realitat, la RFEC dóna suport a la creació d’un pla de gestió de la seva caça on es restringeixin els dies i les captures, però, de cap manera, la prohibició de la seva caça. A Anglaterra ja es va prohibir fa uns quants anys i el resultat ha estat la desaparició de l’espècie. L’acció cinegètica afavoreix la incorporació a les poblacions migratòries de nous exemplars, que són més fèrtils, amb més capacitat reproductiva i menys vulnerables a les malalties, com així han determinat nombrosos estudis científics.


2 thoughts on “La prohibició de la tórtora: el negoci de SEO / BirdLife i els seus socis a Europa

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat