Actualitat

La segona fira amb bona nota

Redacció – Manresa – 30/06/2015 imatges: MF

El passat diumenge 28 de juny a les 8 del matí es va inaugurar la segona fira del caçador de Sant Fruitós de Bages.

Candido Pérez, President de la societat de caçadors de Sant fruitós, va destacar la forta implicació tant de les institucions com del propi col·lectiu de caçadors per tal de fer possible aquesta fira.

En el mateix sentit, tant el President de la Federació Catalana de Caça, Paco Piera, com l’Alcalde del municipi, Joan Carles Batanés van coincidir en què és important mantenir i potenciar aquestes fires per tal de divulgar la tradició de la caça i donar-la a conèixer a la resta de societat.

Les diferents activitats i espais quedaven repartits a la zona esportiva i al bosquet, emmarcats en un dia de calor d’estiu, la qual cosa feia que la fira tingués sempre un vaivé constant de gent.

De bon matí, a la zona posterior al pavelló esportiu es va realitzar una prova de caça pràctica on varen participar onze persones donant a conèixer aquesta modalitat de competició en el món de la caça i els gossos de mostra. El gos guanyador va ser en Go de Font de Canaletes conduit per Mariola Rafart.

Els amants dels ocells també van tenir el seu espai i van celebrar la trobada ocellaire en el marc de la fira, aprofitant la sala El Nexe, que l’Ajuntament va cedir a l’organització. El mateix va passar amb els amants de la falconeria que van trobar una exposició d’alguna de les aus rapinyaires al centre de la fira.

IMG_5234
Trobada ocellaire

També es va poder participar al recorregut de caça instal·lat a costat del camp de futbol, on experts en aquesta modalitat com és el cas de Marcelo Clavero, van poder aconsellar als assistents.

Els més joves podien afinar la punteria amb escopetes de balins i així poder veure l’hàbitat.

A la zona del bosquet s’hi trobaven ubicades les diferents colles de gossos, tant de caça menor com major, zona de bar, criadors cinegètics de perdius, conills,..estands amb noves tecnologies com collars gps, emisores,.. i diferents entitats com el Club de Cazadores de becada i també empreses, entre les quals es trobava Cinegeticat; donant a conèixer la revista de caça de Catalunya.

A l’interior del pavelló s’hi trobaven ubicades diferents empreses de material destinat a la pràctica de la caça, empreses de taxidèrmia i associacions de defensa de la caça, com la Federació i el Club esportiu de becaders de Catalunya.

2 (2)
articles de caça
IMG_5242
el Club esportiu de becaders treballant la base

Al migdia es varen repartir els premis del concurs de tapes que es va realitzar uns dies abans i es va realitzar una exhibició de setters destinats a la caça de la becada amb una menció especial per la participació de l’Àlex Cuadros i els seus gossos.

I per acabar, ja marcant una tradició, es va fer una gran paella per dinar i clausurar així l’edició d’enguany de la fira.

4 (1)
els protagonistes

Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat