Actualitat

La V edició de la fira exposa més gossos que mai

MC – Manresa – 18/06/2018

Sant Fruitós de Bages va celebrar ahir diumenge la V edició de la Fira del Caçador.

Ja fa 5 anys que aquesta fira s’ha incorporat al calendari de caça de tots els caçadors i en especial al dels veïns de la Catalunya Central, gràcies a la persistència i bon fer de la societat de caçadors del municipi, el seu actiu president Cándido Pérez i la complicitat de l’Ajuntament i la Federació Catalana de Caça.

En aquesta edició els gossos han tingut el paper estrella de la Fira, doncs si bé és cert que a les passades edicions ja hi havia una bona representació canina, enguany s’ha triplicat el nombre de cans assistents. Hi ha hagut participació des dels gossos de la Creu Roja fent una demostració de rescat, una gran desfilada canina, un important nombre d’acompanyats dels seus conductors que han concursat en la modalitat de caça pràctica en el marc del Memorial Sergio Melero i fins i tot els que han estat exposats durant tot el matí en els boxs que delimitaven l’espai de la Fira.

Gairebé tot l’espai de la Fira, ubicat a la zona oberta del “Bosquet” del municipi, ha estat encerclat per boxs expositors de gossos de caça, en els que hi havia representades diferents races amb millors aptituds depenent la modalitat de cacera. Així doncs, es podien veure gossos amb qualitats i característiques ben diferenciades segons la seva utilització en la cacera, des de bretons (Épagneul Breton), molt utilitzats per a la caça menor com a gos de mostra per les seva energia, fins a Podencs “paterninos” utilitzats per la cacera del senglar per la seva gran tenacitat, passant per diferents gossos de rastre i altres de mostra.

La vessant gastronòmica de la Fira ha comptat enguany amb la participació de 10 restaurants de la localitat en el concurs de tapes elaborades amb carn de caça i amb una degustació a la mateixa fira, efectuada pel Restaurant Can Ferrer, que ha ofert un excel·lent plat d’espatlla de daina.

A més, en aquesta edició la revista de caça Cinegeticat ha muntat un joc educatiu al seu estand consistent en la identificació d’algunes espècies cinegètiques a partir de diferents parts del cos, com poden ser banyes, cornamentes o ullals. El joc ha tingut bon acceptació entre els més joves i no tant joves, que s’han adonat que sempre es pot aprendre alguna cosa. Als participants se’ls ha obsequiat amb una bossa esportiva amb el hashtag #LaCaçaÉsVida.

Per la seva part, la Territorial de Barcelona de la FCC ha celebrat en el marc de la Fira una nova sessió formativa de seguretat en les batudes de caça. Amb aquesta, ja s’han celebrat 5 edicions a tota la província on han participat més de 1000 caçadors, una bona aposta per millorar la seguretat del col·lectiu i millorar el hàbits de conducta en l’activitat cinegètica. El president de la Territorial de Barcelona Joaquin Zarzoso ha lliurat l’assegurança Premium Cat gratuïtament als assistents de la jornada més joves com a premi a l’interès mostrat. Els estands del Cub de Cazadores de Becada i el del Club Esportiu Becaders de Catalunya han estat dels més freqüentats de la fira, generant gran l’expectació i interès sobre aquesta espècie migratòria i la seva caça, una caça que cada cop té més adeptes i que depèn moltíssim del treball del gos. També hi ha hagut molta participació al tir amb aire comprimit, a l’exhibició d’aus rapinyaires i al tir amb arc.

 


Deixa un comentari

MussapPublicitat