Editorial

La caça és vida

Eduard Melero – Cardona – 01/03/2014

El cicle de la vida va rodant i la caça n’és un dels seus motors

Quan parlo de caça no parlo de matar, podeu llegir-ho al següent enllaç “caçar no és matar“. La caça porta més vida que mort.

La caça equilibra poblacions i directament afavoreix la biodiversitat

Tot i semblar un contrasentit, la caça és sinònim de vida. Sense l’activitat cinegètica hi hauria moltes espècies animals i vegetals que directament desaparexerien. L’ecosistema necessita estar en equilibri per garantir que la roda de la natura continui girant i, aquí, entra en escena la caça i la seva vessant conservacionista i d’equilibri.

Entre altres coses, la caça dóna vida per la seva funció social. Permet que les persones estiguin actives, tant mentalment com físicament. Vida social és salut, i és clau en l’envelliment actiu, tan escàs en la societat actual.

La caça és vida i és necessària per a tothom, perquè és una més de les eines que sostenen el món rural i tot el que envolta el sector primari. Contribueix a mantenir l’economia del territori.

La caça és vida perquè permet obtenir aliment saludable. La carn de caça és una de les millors carns que existeix, alta en proteïnes i lliure de medicament, vegeu El patrimon gastronòmic de la carn de caça.

La caça és vida perquè l’equilibri de poblacions és una mesura imprescindible per a reduir la sinistralitat amb animals salvatges a les carreteres.


Deixa un comentari

MussapPublicitat