Actualitat

L’aturada cinegètica continua

vaga caça

Xavier Sala – Amposta – 19/09/2023

El passat diumenge 17 de setembre es va celebrar una nova reivindicació d’una bona part de caçadors catalans en una marxa convocada per la Plataforma de Gossers de Catalunya i reforçada per Agrupcat que va anar des d’Amposta fins a Móra d’Ebre.

La tercera, ara a l’Ebre

Aquesta marxa on varen participar prop de 350 vehicles, molts d’ells amb els seus remolcs de caça i uns 800 caçadors, esdevé el tercer acte reivindicatiu d’ençà que va començar la temporada hàbil de caça major (03/09/2023). El primer acte va ser la trobada i marxa espontània que es va celebrar de Manresa a Terrassa i viceversa en el que representava el primer dia de caça, mentre que el cap de setmana següent, es va fer una marxa a Lleida (des de Cubells – Artesa de Segre – Ponts – Cubells) i aquest passat cap de setmana es va celebrar la tercera, a les Terres de l’Ebre.

Els propers actes

Els organitzadors treballen sense perdre temps i ja han organitzat un nou acte pel pròxim diumenge dia 24 de setembre en el marc de la 20a edició de Fira del Caçador de Tàrrega i de cara a la següent setmana ja hi ha convocada una nova marxa a Tarragona, on de moment ja hi han inscrits uns dos-cents vehicles.

Addicionalment, sembla que s’està cuinant una festiva i multitudinària manifestació a la ciutat de Barcelona de cara al mes vinent. Per la seva banda, la Federació Catalana de Caça continua oposant-se a aquestes reivindicacions, la qual cosa està generant malestar i un sentiment de desemparament entre el col.lectiu de caçadors.

El problema entra a l’escena política

Els dos grups parlamentaris majoritaris a l’oposició (PSC i Junts per Catalunya) han fet arribar al Govern (ERC) les següents preguntes relacionades amb l’aturada cinegètica promoguda per la Plataforma de Gossers i les seves conseqüències.

preguntes PSC

preguntes Junts per Catalunya

L’impacte després de tres setmanes de vaga

S’estima que aquestes tres setmanes d’aturada s’han deixat de caçar uns 5.000 senglars i la Plataforma assegura que mantindrà l’aturada de manera indefinida fins que el Govern no escolti i resolgui les seves reclamacions.

Requisits Plataforma de Gossers


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat