Editorial

L’editorial de la R29

Eduard Melero – Cardona – 30/11/2018

Dibuix del llibre “La luz de la caza” de V. Amat

Immersos en plena temporada de caça i envoltats d’incògnites em decideixo a escriure l’editorial de la R29.

En aquests moments tenim l’amenaça de l’arribada de la pesta porcina africana (PPA) i no tenim cap directriu d’actuació clara…. com sempre, passarà que quan la tinguem a sobre, ja actuarem (típic a “salto de mata”). Tenim, també, el fantasma d’una “mixomatosi” que diuen que afecta les llebres però no tenim seqüenciat el virus. Desconeixem si es tracta del mateix virus que afecta el conill o bé es tracta d’una mutació (com ha apuntat algun científic), o bé si es tracta d’un altre virus. Tampoc sabem per què s’ha produït i, per tant, tampoc sabem com actuar per combatre-ho. Tan sols ens recomanen que si algú troba una llebre morta avisi als AR perquè la portin a analitzar. En aquesta edició els nostres polítics han expressat el seu punt de vista sobre el protocol d’actuació dels Agents Rurals en matèria d’inspecció de caça i la seva opinió vers l’activitat, tot i que ha faltat la resposta de la CUP sembla que per manca de temps (esperarem a la pròxima edició a veure si ja s’han reunit). En definitiva, tenim una edició molt interessant!

I meteorològicament parlant, tenim una tardor de debò, amb temperatures moderades i bons episodis de pluja, la qual cosa propicia que els camps i els boscos estiguin magnífics i la fauna encara més.

Sembla també, que són temps de canvis per l’entitat que ens representa, la Federació, ja que sembla que hi ha la voluntat d’adquirir un gran local a Sabadell. Imagino que en el seu moment ens explicaran el motiu d’aquesta inversió que esperem que sigui en pro del col·lectiu, com no podria ser d’altra manera.

Finalment, doncs, desitjo que tingueu una bona temporada i feu bona consulta de les previsions cinegètiques que teniu a la revista i, sobretot, gaudiu de l’exercici de la caça amb seguretat i companyonia. Per acabar, dir-vos que el grup Cinegeticat s’està reforçant i durant els mesos vinents anunciarem nous canvis de creixement dotats amb suports molt significatius per tal d’agafar més transversalitat, més potència i impuls i poder així millorar la difusió de la nostra comunicació i seguir consolidant-nos com a referent i pilar base del canvi de la imatge del col·lectiu, l’ens divulgatiu, de promoció i de professionalització de la caça.

Salut i caça!


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat