Actualitat

Lleida acull la Copa d’Espanya de rastre sobre llebre

Redacció – Lleida – 15/03/2015

La prova de rastre sobre llebre desenvolupada a Santa Linya ha resultat un èxit general, gràcies als participants, organització, jutges, assistents i àrea privada de caça, ha fet que s’hagi pogut gaudir d’un magnífic cap de setmana ple de sensacions de caça i bones companyies.

Organització: Real Societad Canina de España i Club del Sabueso Español.

Jutges: Albert Salvany, Mario Andreu i Angel Martí.

El dissabte van participar els següents lots amb els treballs corresponents:

1er. Lot (8:00h): Sr. Jordi Taulina amb la raça Basset Blau de Gascunya. 6 gossos molt cohesionats i actius. Al poc temps de la solta agafen un rastre fins aixecar el cap de caça, impossible veure la peça que empaiten. Se’n van molt de la zona de caça.

2on. Lot (10:00h): Sr. Lluis Rodriguez amb la raça Basset Blau de Gascunya. 4 gossos molt agrupats i de seguida d’haver-los engegat, troben en una pista, un rastre d’un animal que ja corria, fan uns 2 km per la pista i observem rastre de llebre corrent davant seu, es perden els gossos i no sabem res més d’ells.

3er. Lot (12:00h): Sr. Miguel Angel Claver i Sr. Joan Bou amb la raça Sabueso Espanyol. 5 gossos de gran rastre i amb dificultats per rastrejar degut a la climatologia, sec i amb calor. Treballen molt be i extreuen el rastre poc a poc, acaben movent una llebre que es vista pels jutges. Empait molt curt fins arribar a una pista, allà s’acaba la persecució.

El diumenge, amb els següents lots i corresponents treballs:

1er. Lot (8:00h): Sr. Josep Antoni Navarro amb la raça Beagle. 6 gossos que treballen agrupats, després de passar camps i camps, acaben trobant un rastre molt fresc que amb pocs metres topen amb una llebre que salta i comença l’empait. La peça es vista per acompanyants i jutges. La persecució dura uns 15 minuts fins que es perd en una pista.

2on. Lot (10:00h): Sr. Raúl Carne amb la raça Beagle. 6 gossos molt cohesionats i molt actius. Engega i de seguida agafen un rastre bo, van deslligant el rastre i aixequen cap de caça, impossible veure’l i empaiten muntanya avall. Tres gossos continuen l’empait fins a esgotar el temps.

3er. Lot (12:00h): Sr. Albert Pou amb la raça Ariegeois. 4 gossos caçant molt agrupats, condicions difícils però agafen rastre, van deslligant però no son capaços d’aixecar cap peça.

3er class Miguel Angel Claver i Joan Bou
Miquel Angel Claver i Joan Bou 3er classificats

 

Beagles Raul 2on classif
Raul Carne 2on classificat

 

Navarro Campio i millor gossa
Campió Josep Antoni Navarro amb la seva gran gossa

Es proclama guanyador i campió d’Espanya el Sr. Josep Antoni Navarro, el segon classificat el Sr. Raúl Carne i tercer el Sr. José Miguel Claver. Moltes felicitats a tots!!!

Albert Salvany (jutge de gossos de rastre): “Les condicions del terreny moltes vegades fa que no es pugui veure el valor real dels gossos, el factor sort influeix molt en quan a les hores i zones de solta, que es realitzen per sorteig a primera hora del matí”.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat