Actualitat

Avui comença la mitja veda

Redacció – Cardona – 22/08/2019

Aquest dijous (22 d’agost) comença la Mitja Veda 2019 a tota la província de Lleida, mentre que a la resta de províncies començarà el 25 d’agost.

Lleida obre avui dia 22 d’agost la mitja veda i la tancarà el dia 15 de setembre. A la demarcació de Ponent es podrà caçar els dijous, dissabtes, diumenges i festius.

Girona obrirà el 25 d’agost i es tancarà l’11 de setembre, podent caçar els dijous, diumenges i els festius no locals.

A Barcelona els dies estipulats per la mitja veda són el 25 i 28 d’agost i l’1 i 8 de setembre.

A la província de Tarragona (inclou Terres de l’Ebre) seran els dies 25 i 28 d’agost i l’1 i 8 de setembre.

Quadre resum mitja veda

Les previsions d’enguany

Recordeu que cada àrea de caça decideix els dies que es pot caçar dins els establerts a l’Ordre de Vedes.
Les previsions d’enguany no semblen gaire bones pel que fa a les aus migratòries com la guatlla o la tórtora perquè en començar tant tard es preveu que no en quedi gairebé cap al territori, així i tot es preveuen bones jornades de cacera darrera els tudons, garses i guineus.

Quines espècies es poden caçar?

Les espècies que es poden caçar són: guatlla (amb un nombre màxim de 20 exemplars per caçador i dia), tórtora (amb un nombre màxim de 8 exemplars per caçador i dia), tudó, colom roquer (incloses varietats domèstiques i híbrides), garsa, estornell vulgar, gavina riallera, gavià de potes grogues i la guineu.

Mesures excepcionals

Per caçar és necessari el permís d’armes (i la guia de l’arma), l’assegurança de responsabilitat civil, la llicència de caça (i el DNI) i el permís nominal que autoritza la caça a l’Àrea Privada de Caça (APC).

Com a mesures excepcionals cal destacar l’obligatorietat de recollir els cartutxos del terra i la prohibició de cacera si per risc d’incendi s’activa el Pla Alfa nivell 3.

Sigueu prudents i gaudiu de la cacera!


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat