Actualitat

Més visitants “no caçadors”

Joaquim Casals – Girona – 28/05/2018

La IV edició de Girocaça va superar expectatives i va gaudir d’un gran èxit d’assistència que es millora any rere any. La Fira dedicada al món cinegètic atrau centenars de visitants amb la particularitat que molts d’ells no estan vinculats al món de la caça i això representa una gran oportunitat per a conèixer de primera mà aquesta activitat en una Fira on es promociona la cultura i la sensibilització amb el medi natural.

La Fira disposava d’un gran espai amb exposició de gossos de caça on, en cada box, hi figurava el nom del propietari, la identificació de la raça i la seva utilitat principal segons la modalitat o espècie a caçar, fet que esdevenia una eina didàctica molt interessant tant per visitants relacionats amb el sector cinegètic com pels que no ho eren. Així, es van poder observar races de caça menor com els setters, els sabuesos italians, els petits blaus, beagles, els pointers o els bracs i gossos de caça major com els podencs, grifons blaus, porcellanes,etc.

La part pràctica i interactiva de la Fira fou el simulador de tir i els jocs didàctics de reconeixement d’espècies que va muntar la Federació Catalana de Caça, la pràctica de punteria sobre petites dianes amb escopetes d’aire comprimit, la caça amb arc de la mà de l’Associació de Caçadors Arquers de Girona (ACAG), que van muntar una carpa amb unes dianes on s’explicava en què consistia la caça amb arc i la gent podia practicar les tècniques de tir, les exhibicions i explicacions en directe del món falconer amb les aus rapinyaires, la demostració del rastre de sang amb l’associació Rastrejadors i el Sr. Ignasi Dalmases, l’exhibició amb gossos portadors (retrievers) de la mà del Sr. Ariza, l’exhibició de la modalitat de Sant Hubert amb Mariola Rafart i el seu bretó Go i l’exhibició de gran recerca amb Manuel Tejeira.

Pel que fa als estands, n’hi havia de clubs de races de gossos, clubs de modalitats de caça, remolcs i accessoris, armeries, cases de pinsos, l’estand dels Agents Rurals, el del Seprona i el de l’ADF, concessionaris de vehicles, especialistes en GPS, localitzadors i emissores, parades variades i un bon servei de bar.

I, per no perdre el costum, es va aprofitar per celebrar la trobada de colles del senglar de la demarcació gironina, on s’hi van exposar les novetats de la temporada vinent i que va acabar amb un dinar popular al mateix recinte.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat