Editorial

Nou inici de temporada, atípic i clau en un moment de gran trascendència

Redacció – Clariana de Cardener – 01/09/2018

Diumenge comença una nova temporada de cacera, envoltada d’un gran debat entorn a unes noves faltes de respecte de l’Administració, mitjans de comunicació i altres envers la caça i els caçadors.

L’absència de suport per part del Departament d’Agricultura i la seva Consellera, la Sra. Teresa Jordà per la gran tasca ecològica i social del col·lectiu caçador així com no haver desmentit les falses notícies sobre l’efectivitat de la vacuna per esterilitzar senglars ha provocat una aturada de caça els mesos de setembre i març que ja ha començat en diferents colles de la província de Barcelona, amb suport creixent de les altres representacions territorials de la Federació Catalana de Caça.

Arribats a aquest punt d’adhesions, esdevé cada vegada més necessari convocar una reunió amb tots els sindicats del món rural (Federació Catalana de Caça, Unió de Pagesos, ASAJA, JARC, Institut Sant Isidre, Consorci Forestal de Catalunya, i associant les assegurances agràries…) per tal de compartir visions i objectius, i pactar una estratègia.

Està clar que el dilema “caçar si o caçar no” a tan sols un dia de començar la temporada, ara per ara només fracturaria més el mateix col·lectiu de caçadors i donaria peu a crear nous enemics, cosa que no convé al col·lectiu.

Tant els propietaris forestals com els agraris faran costat de ben segur als caçadors perquè surten beneficiats de la seva activitat. Cal tenir en compte que els caçadors abaten en un sol any més de 50.000 senglars i ho fan amb recursos propis, assumint una elevada despesa econòmica i personal de les seves butxaques i famílies, fet que estalvia desenes de milions d’euros de danys als cultius i molts morts i ferits per accidents a les carreteres del país.

En aquesta reunió s’haurien d’establir uns drets, uns deures i unes obligacions per cada part i fer un manifest conjunt al Departament d’Agricultura on s’exposi clarament el que es reclama: respecte, reconeixement, millores, ajudes, flexibilitat, defensa, protecció, promoció, …

Esperem, doncs, tenir el lideratge que requereix aquesta tensa situació. Sabem que no vindrà de l’Administració, i desitgem un canvi de rumb de la Federació Catalana que ha estat passiva i reactiva als últims canvis i esdeveniments. Com a representants dels caçadors han de liderar la resposta que exigeix el nostre sector juntament amb la resta d’actors implicats del món rural.

Així doncs, ens trobem davant una temporada atípica que comença en paral·lel a les reunions internes dels nostres representants. Tant de bo tot plegat no es demori, sinó caldrà actuar en conseqüència. Ara tenim una oportunitat d’or per canviar-ho tot, és un moment històric. La caça i els caçadors no ens mereixem el que estem vivint!

Visca la caça!

Quadre resum caça major

Adjunt, teniu el quadre resum de la temporada. Sobretot gaudiu de l’activitat cinegètica però amb seguretat i respecte. #lacaçaésvida


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat