Actualitat

Nova temporada de caça del cabirol

01/04/2017 – Xavier Sala – Barcelona

Aquest proper diumenge dia 2 d’abril, comença una nova temporada de caça del cabirol mascle en la modalitat d’aguait i/o acostament.

Enguany l’Ordre de Vedes s’ha publicat  un xic abans que la temporada passada, exactament deu dies abans de l’inici del cabirol  (l’any passat es va publicar a menys d’una setmana de l’inici de la cacera del cabirol), la qual cosa és d’agraïr i esperem millorar una mica cada temporada.

Referent a l’entrega de precintes, seguim tenint una assignatura pendent. Mentre alguns caçadors fan els deures i segueixen els procediments establerts per tal de poder rebre els corresponents precintes, altres, ja sigui per desinformació o senzillament perquè van a darrera hora, el primer dia no disposaran dels precintes necessaris per sortir a caçar.

Hi ha Territorials que només tramiten la sol·licitud de precintes a les societats de caçadors que els paguen la realització del Pla Tècnic. Una fórmula que, sense tenir en compte el “sobrecost” de fer el pla tècnic amb l’entitat, resulta força interessant perquè reps en temps i forma els corresponents precintes.

D’altra banda, aquest any, gràcies a la incorporació a l’Ordre de Vedes de l’apartat referent a la recuperació d’animals ferits, es podrà rastrejar en el cas que sigui necessari seguint els següents passos:

  • Avisar al titular de l’àrea privada o local de caça i que aquest doni permís.
  • Comunicar al cos d’Agents Rurals l’inici del rastreig, indicant: l’àrea privada o local de caça, el paratge, el conductor i acompanyant, la matrícula del vehicle i l’epècie d’exemplar ferit objecte de rastrejar.

L’associació RASTREJADORS, posa a disposició de qui ho necessiti els seus serveis per intentar recuperar l’animal ferit, de manera totalment gratuïta.

Què s’ha de fer en cas de deixar ferit un animal?

1-      Marcar el lloc del caçador i el lloc on es trobava l’animal.

2-      Mirar detingudament els voltants de la zona on hi havia l’animal (buscar sang, petjades, pèls, trossos d’os,.. i marcar-los, no tocar-los).

3-      Seguir el rastre de l’animal un màxim de 100 metres, si en aquest marge no hi és, TRUCA al 667 000 040.

( com més es trepitji la zona més complicat serà el rastreig )

Recorda: PER RESPECTE A L’ANIMAL, COMPROVA CADA TRET!

Bona temporada a tothom!


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat