Actualitat

Encetem nova temporada

perdiu

Enric Vélez – Els Hostalets de Pierola – 11/10/2019

El pròxim diumenge dia 13 comença la temporada general de caça menor.

Amb sequera extrema, sense govern i amb canvi climàtic, ja està a tocar (sempre arriba), l’obertura de la temporada general i l’inici de l’esperada caça menor. Però abans del tret de sortida, cal realitzar sempre tot un protocol previ: desengreixar les armes, desempolsar l’equipament, preparar el calçat, revisar que tenim munició de sobres i també haver estat exercitant-nos i haver entrenat els gossos (els nostres socis animals).

Una rutina esperada

Tornarem a coincidir als cafès de la ruta. Amb llàstima, descobrirem que alguns companys, per diferents motius, ja no hi seran. Els nous joves, com quan teniem la seva edat, tampoc hauran pogut dormir, imaginant l’aventura que els espera i nosaltres tornarem a reviure allò que duem a la sang.

Perdius, tudons, conills, llebres, tords, becades, aquàtiques,…tots acudiran com cada any a la cita, però així i tot patirem per la incertesa de no saber en quina quantitat. D’il·lusió no ens faltarà. Confiarem en el fet que la cria hagi estat bona i que la gestió de l’acotat hagi sigut exemplar.
Arribaran les desitjades jornades en solitari o amb la colla de companys, al nostre estimat camp, empaitant o aguaitant el pas dels fruits animals que la natura ens brinda. Siguem respectuosos recollint aquestes vides i lliurem-los l’homenatge culinari que es mereixen.

quadre resum ordre de vedes 2019 - 2020
Resum Ordre de Vedes – Caça Menor

Compartiu els guanys.

Gaudiu-los amb la família i amb els amics, perquè no hi ha carn més sana i més pura que la que recol·lectem directament del camp.
Però sobretot tingueu cura, caceu amb precaució i assegureu-vos que només hi ha la peça abans d’efectuar el tret, perquè cap accident és justificable i perquè del que es tracta és de gaudir de la nostra passió en simbiosi amb la natura i no d’aconseguir com més peces millor.

cacera amb setter i becada

Alliçoneu el jovent.

Els nostres coneixements no es poden perdre i això de la caça és molta teoria però molta més pràctica. Cadascú de nosaltres és i ha de ser un mestre de les properes generacions. No deixem que es perdin els coneixements, que són la nostra història genètica i social. Ànim i perseverança, companys i companyes!


Deixa un comentari

MussapPublicitat