Actualitat

Parlem de cinegètica a l’escola

Eduard Melero – Cardona – 18/05/2017

El passat 17 de maig en el marc de la quinzena d’activitats culturals que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Blancafort (Tarragona), l’AMPA de l’escola i el claustre de professors del CEIP Verge del Tallat, vàrem tenir l’oportunitat de participar-hi a nivell d’editorial, oferint una conferència per explicar què és la caça, d’on ve i quin paper juga en l’actualitat.

La ZER Poblet aposta per una educació transversal

El CEIP VERGE DEL TALLAT situat a Blancafort juntament amb el CEIP DEL MONTGOI a Vilaverd i el CEIP MARE DE DÉU DELS TORRENTS a Vimbodí formen l’agrupació d’escoles rurals de la Conca de Barberà, ZER Poblet (ZER: agrupació d’escoles rurals sota un projecte i organització conjuntes que té com a finalitat sumar els seus recursos humans i materials per tal que acabi revertint en una oferta educativa amb garantia i qualitat).

Alumnes, professors i ponent

Des de fa 3 anys, la Societat de Caçadors La Pau de Blancafort participa en la Quinzena d’Activitats Culturals del CEIP Verge del Tallat organitzant una activitat relacionada amb la caça perquè els alumnes de primària puguin conèixer de primera mà quelcom diferent, relacionat amb el medi natural i que normalment no acostumen a veure a les escoles. Així doncs, els darrers anys han organitzat unes exhibicions de falconeria amb ducs (Bubo bubo) i aligots de Harris (Parabuteo unicinctus) on els alumnes van gaudir moltíssim i van poder tenir contacte amb aquestes aus rapinyaires. Aquest any, el President de la Societat de Caçadors, Jordi Anglès, va contactar amb la direcció de la revista de caça de Catalunya, Cinegeticat, per oferir-nos l’oportunitat de participar en la Quinzena fent una conferència sobre l’activitat cinegètica.

Parlant de caça a les escoles

El títol de la ponència va ser: “La veritable cara de la caça” i davant una vintena d’alumnes d’entre 3 i 12 anys es va explicar com funciona la natura, quins éssers vius intervenen, com es relacionen entre ells i com s’alimenten per tal d’arribar a explicar la funció d’equilibri del medi natural que té la caça i els caçadors.

Explicació del power point de la conferència

Des de Cinegeticat agraïm la confiança que l’escola ha dipositat en nosaltres, la societat de caçadors i l’AMPA, per tal de poder participar en aquesta quinzena d’activitats culturals fent allò que més ens agrada, acostar la caça al món!

Aprofitem per fer una crida als altres centres educatius perquè obrin aquesta nova via de xerrades sobre l’activitat cinegètica, a través de les quals s’ensenyen uns valors de respecte, gestió i altres sobre la natura i on s’acosta a l’alumnat a la realitat natural, tot presentant les espècies que viuen al costat de les seves escoles i que encara són grans desconegudes per a molts.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat