Actualidad

Hablamos de cinegética en la escuela

Eduard Melero - Cardona - 05/18/2017

El passat 17 de maig en el marc de la quinzena d’activitats culturals que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Blancafort (Tarragona), l’AMPA de l’escola i el claustre de professors del CEIP Verge del Tallat, vàrem tenir l’oportunitat de participar-hi a nivell d’editorial, oferint una conferència per explicar què és la caça, d’on ve i quin paper juga en l’actualitat.

La ZER Poblet apuesta por una educación transversal

El CEIP VIRGEN DEL CORTE situado en Blancafort junto con el CEIP DEL MONTGOI en Vilaverd y el CEIP VIRGEN DE LOS TORRENTES en Vimbodí forman la agrupación de escuelas rurales de la Conca de Barberà, ZER Poblet (ZER: agrupació d’escoles rurals sota un projecte i organització conjuntes que té com a finalitat sumar els seus recursos humans i materials per tal que acabi revertint en una oferta educativa amb garantia i qualitat).

Alumnos, profesores y ponente

Des de fa 3 anys, la Societat de Caçadors La Pau de Blancafort participa en la Quinzena d’Activitats Culturals del CEIP Verge del Tallat organitzant una activitat relacionada amb la caça perquè els alumnes de primària puguin conèixer de primera mà quelcom diferent, relacionat amb el medi natural i que normalment no acostumen a veure a les escoles. Així doncs, els darrers anys han organitzat unes exhibicions de falconeria amb ducs (Bubo bubo) i aligots de Harris (Parabuteo unicinctus) on els alumnes van gaudir moltíssim i van poder tenir contacte amb aquestes aus rapinyaires. Aquest any, el President de la Societat de Caçadors, Jordi Anglès, va contactar amb la direcció de la revista de caça de Catalunya, Cinegeticat, per oferir-nos l’oportunitat de participar en la Quinzena fent una conferència sobre l’activitat cinegètica.

Hablando de caza en las escuelas

El título de la ponencia fue: «La verdadera cara de la caza» y ante una veintena de alumnos de entre 3 y 12 años se explicó cómo funciona la naturaleza, qué seres vivos intervienen, cómo se relacionan entre ellos y cómo se alimentan con el fin de llegar a explicar la función de equilibrio del medio natural que tiene la caza y los cazadores.

Explicación del power point de la conferencia

Des de Cinegeticat agraïm la confiança que l’escola ha dipositat en nosaltres, la societat de caçadors i l’AMPA, per tal de poder participar en aquesta quinzena d’activitats culturals fent allò que més ens agrada, acostar la caça al món!

Aprovechamos para hacer un llamamiento a otros centros educativos para que abran esta nueva vía de charlas sobre la actividad cinegética, a través de las cuales se enseñan unos valores de respeto, gestión y otros sobre la naturaleza y donde se acerca al alumnado a la realidad natural, presentando las especies que viven junto a sus escuelas y que todavía son grandes desconocidas para muchos.


Deja un comentario

Genérico CinegeticatPublicidad