Actualitat

Parleu de caça!

Redacció – Cardona – 15/05/2018

Cada cop hi ha més societats de caçadors que aprofiten els mitjans de comunicació locals per divulgar el balanç de la temporada de cacera i les activitats realitzades al medi, contribuint així a donar a conèixer l’activitat cinegètica a tots els àmbits, no només als relacionats amb la caça.

Des de Cinegeticat sempre hem treballat en aquest sentit, amb l’objectiu de poder oferir a la societat una visió més real del que és i representa la caça a Catalunya. Per això, fem una crida als caçadors a què facin arribar articles als mitjans de comunicació sobre les tasques que duen a terme com a col·lectiu.

A continuació adjuntem l’escrit d’enguany de la Societat de Caçadors de Solsona i Comarca:

Gràcies per compartir.

Com cada any, aprofitem que s'ha acabat la temporada 2017-2018 de caça per fer-ne un petit balanç al Solsonès: la sequera menys pronunciada de l'estiu 2017 ha fet que més animals s'hagin quedat a les parts més altes de la comarca aquest hivern. Tot i això, les captures realitzades per les nostres societats de caçadors s'han mantingut en alguns casos i s'han incrementat en molts altres. Les poblacions de senglars segueixen augmentant ràpidament (+10% de captures de mitjana anual a nivell nacional), i al darrere el cabirol (+20%), generant una gran pressió sobre els cultius. La nostra missió de servei a la pagesia fa que orientem al màxim possible les accions de cacera, especialment les batudes de porc senglar allà on els camps pateixen més. N'hem realitzat més de 40 a sol·licitud dels pagesos del Solsonès.

El col·lectiu de caçadors és una realitat social important: la comarca compta amb varies desenes de vedats de més de 30 entitats diferents, que son espais on la caça esta reglamentada i reservada a qui sigui membre o bé estigui autoritzat pel titular del coto. Al igual que moltes altres associacions esportives o culturals, la caça genera una intensa vida social a traves de les seves activitats.

La natura i el territori són la nostra passió. En la nostra activitat, som tots iguals, i els més grans transmeten als més joves la seva experiència del bosc i dels animals, així com un coneixement molt precís de la nostra comarca, amb històries per cada vall, cada turó, cada masia, cada camí. Som els primers guardians de la cultura rural i de l’equilibri de la natura al nostre entorn. Tot i que el nostre col·lectiu estigui envellint, ens dona molta alegria i esperança veure incorporar-se nous joves  cada temporada.

No podríem fer la nostra feina i gaudir de la nostra passió sense la confiança dels propietaris de finques, que any rere any ens encarreguen la tasca de mantenir l'equilibri natural als seus terrenys. I agraïm també a tota la resta d'usuaris dels nostres camins i boscos que algun dijous o diumenge ens hi han trobat i han compartit el terreny, des del més gran respecte mutu amb el que cadascú pot gaudir de la natura a la seva manera.

Farem com anual cada any la nostra festa el diumenge després de la Fira de Sant Isidre i us hi esperem amb il·lusió per venir a compartir una estona amb nosaltres.

Societat de Caçadors de Solsona i Comarca.
 

Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat