Actualitat

Dues noves marxes lentes de caçadors

Edu Melero – Cardona – 01/10/2023

Dues noves marxes lentes de caçadors

Caçadors i caçadores de Catalunya tornen a reivindicar-se aquest cap de setmana amb dos actes als dos extrems del territori català.

Ahir dissabte, l’Associació de Gossers de Catalunya va convocar una marxa lenta a Tarragona on van participar més de 600 vehicles, que van col·lapsar la ciutat. Van sortir de l’aparcament del Nàstic i van desfilar per l’avinguda Andorra, la rambla Lluís Companys, la rambla Nova i el balcó del Mediterrani fins a arribar al centre de la ciutat.

Avui diumenge, la marxa s’ha celebrat a Girona amb la participació de més de 350 vehicles que han desfilat des de l’aparcament del pavelló de Fontajau fins a la Jonquera amb un ambient festiu.

El conseller Mascort no escolta

L’aturada cinegètica iniciada ara fa tot just un mes (03/09/2023) continua sense rebre resposta del Govern tot i els diferents actes i mobilitzacions que l’Associació de Gossers ha anat realitzant.

En aquest sentit, l’Agrupcat va presentar una carta adreçada al MHP Pere Aragonès AGRUPCAT_MHP per exposar els problemes que pateixen els caçadors i deixar constància que ni el conseller Sr. Mascort ni la directora general, la Sra. Sanitjas, volen seure a escoltar les peticions d’aquest col·lectiu.

Per la seva banda, el PSC s’avança a la resta de partits i cita a Agrupcat al Parlament aquest pròxim dia 5 d’octubre per tractar el problema cinegètic derivat de la normativa governamental que ha propiciat aquesta aturada cinegètica. Junts per Catalunya fa el mateix i els convoca a continuació. A les reunions, la junta d’Agrupcat ha demanat que també hi sigui el Sr. Sergi Rodríguez, president de l’Associació de Gossers de Catalunya, com a representant de la part convocant de l’aturada i, per tant, amb qui en darrera instància s’han de negociar els canvis normatius que poden arribar a desencallar el conflicte.

Tothom a Barcelona

La nova mobilització prevista per l’Associació de Gossers se celebrarà el pròxim dissabte dia 7 d’octubre a Barcelona i es preveu que serà tot un èxit participatiu i un fet històric que ben segur marcarà un abans i un després al món cinegètic.

Un moviment que, recordem, ha sorgit de la base caçadora sense el suport de l’actual junta de la Federació Catalana de Caça i que ha anat creixent i fent passos per millorar el mateix col·lectiu caçador i especialment, en la part que afecta els gossers.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat