Actualitat

Primera batuda 2017-2018 del grup Seti.Cat

Manel Camps – Tremp – 04/10/2017

 

 

 

 

El grup de Seti.Cat van participar el passat cap de setmana en una batuda a Sant Martí de Barcedana, al municipi de Gavet de la Conca (Pallars Jussà) situat al vessant meridional de la serra de la vall de Llimiana, dominant aquesta vall, que drena el riu de Barcedana, davant el Montsec.

La batuda es va efectuar en una àrea de caça de 1375 hectàrees situada a la vall de Barcedana, es va caçar prop de la meitat del vedat i hi varen participar 11 rehales i 78 postures.

En Gustavo Torres, Javier Abella i Jacint Sanz, conjuntament amb altres companys, van començar a organitzar la cacera a primers del mes d’agost, dedicant un enorme esforç econòmic i invertint un munt d’hores (repàs i marcatge de parades, ubicació dels llocs d’engegada, control dels senglars i evitar que ocasionin danys als cultius intentant-los concentrar en les zones més boscoses de l’àrea de cacera, …) per tal de poder oferir als assistents d’aquest dissabte una bona jornada de caça.

La meteorologia va jugar una mala passada i el que podia haver estat una batuda perfecta va acabar en una jornada de caça passada per aigua, el Montsec va quedar moll! Aquest fet va provocar que els postors no tinguessin els 5 sentits al 100%, als gossos els costés caçar i així els senglars anessin sortint de la cacera sense ser detectats (més de 30 comptabilitzats). Tot i així, es van sentir un centenar de trets, es varen poder abatre 9 senglars, dels quals eren 3 possibles trofeus i els organitzadors després de rebre moltes trucades de felicitació tant per la bona organització com per vetlla de seguretat de l’acte,  ja estan treballant per poder fer properament una nova batuda.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat