Actualitat

Prova de rastre sobre Llebre a Camprodon

Albert Pou – Camprodon – 06/05/2016

Tornen les proves de rastre sobre llebre organitzades pel Club del Blau de Gascunya, i en aquesta ocasió es va fer a Catalunya, el passat cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig, concretament en l’àrea privada de caça de la Societat de caçadors de Camprodon (Girona), un acotat que limita amb la Reserva Nacional de caça de Freser-Setcases i que llueix d’una variabilitat d’espècies cinegètiques molt abundants en les que destaquen l’isard i la perdiu xerra entre d’altres. Es va reviure la prova de rastre sobre llebre en un paratge amb muntanyes d’entre 1700 i 2000 metres d’altitud, amb prats alpins i boscos subalpins de pi negre, un hàbitat idoni per la llebre europea.

La jornada es va llevar una mica ennuvolat, amb vent fort i borrufa de neu a les parts més altes, zona de solta del primer lot. La trobada es va fer en el Restaurant Les Planes del poble d’Espinavell, just d’on sortia la pista forestal cap a la zona on es realitzava la prova, i a les 6.30 hores del matí ja anaven arribant els aficionats, principalment caçadors de la zona i alguns de més lluny, els jutges i els participants. De seguida es va respirar un ambient d’amants pels gossos de caça en què anaven sortint converses relacionades amb la zona de la prova, també va haver-hi retrobaments entre amics apassionats per la caça i gossos, etc. Passades les 7 hores del matí, i una vegada esmorzats, es va fer el sorteig de les hores per deixar anar els lots de gossos, on posteriorment ja es van disposar a agafar els cotxes i desplaçar-se fins a la primera zona de solta.

seguint el rastre
seguint el rastre

A les 8 hores del matí, va deixar anar el primer lot de gossos en una zona d’uns 2100 metres d’altitud, on una part del públic assistent es va col·locar apartat de la zona de solta per poder albirar millor la zona a batre i d’altres van seguir apassionats el treball dels gossos i respectiu conductor.
A mesura que es va anar aixecant el dia, s’anava baixant de cota, on tocava deixar anar els altres lots. El públic animat i amb ganes de veure el treball dels gossos i conductor, s’anava recol·locant en llocs de pas de la llebre i de bona visibilitat de la zona.

Es va veure un bon treball de gossos i conductors tot i que hi havia mals rastres a causa de la pluja, vent i neu caiguda poques hores abans, però els incansables gossos encegats per la seva gran afició, continuaven treballant per tallar algun rastre bo, igualment per la gran passió dels seus conductors

Passades unes hores, a les 11.15 hores del matí, es va tornar a posar a nevar i ploure amb intensitat, en què els ànims van decaure una mica al saber que aquesta climatologia era molt dolenta per seguir els rastres. Tot i això, els participants van seguir amb moltes ganes i el públic va aguantar estupendament el mal temps.

Una vegada passats els tres lots de gossos i finalitzada la prova, els assistents van descendir la muntanya amb els 4×4 en què les converses eren sobre el vist durant el matí del treball dels gossos i conductors, i que era una zona ideal per fer aquestes proves de treball, on es podia veure amb molta claredat el treball dels gossos, a més, de poder contemplar uns paisatges magnífics.
La jornada va culminar amb un dinar en el mateix restaurant on es va seguir debatent sobre com havia transcorregut el matí i posteriorment els jutges van donar els resultats amb els respectius reports.

En conclusió, una prova ben desenvolupada tant pel públic, jutges i participants en què tots van quedar molt contents tot i el mal temps, i que esperen poder-ho repetir cada any.

Llebrers de Catalunya
Llebrers de Catalunya

L’endemà, dia 1 de maig, es va fer una trobada de caçadors de llebre de Catalunya, on també es van deixar anar gossos per la matinada i es va poder gaudir del treball dels gossos, igualment va haver-hi retrobaments d’amistats i noves coneixences entre aficionats. Després es va fer un dinar al Restaurant Costabona al poble de Molló on en Pitu, cuiner i caçador de llebre, els va guisar una magnífica llebre a la cassola, fent que acabes la jornada amb somriures i bona companyia.

L’equip de Cinegeticat vol donar les moltes gràcies a tots els assistents i en especial al president Sr. Jaume Vilarrassa de la APC de Camprodon.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat