Actualitat

PROVES DE TREBALL GOSSOS DE RASTRE LLEBRE CASSÀ DE LA SELVA 2018

Albert Turró – Cassà de la Selva – 23/04/2018

RESUM PROVES DE TREBALL GOSSOS DE RASTRE LLEBRE CASSA DE LA SELVA 2018

El passats dies 17 i 18 de març del 2018 es va celebrar la vuitena edició de la trobada de llebrers a Cassà de la Selva. L’organització formada per la Societat de Caçadors i el Club del Porcelana és el principal motiu de què ja faci tota aquesta colla d’anys que es fa i que sigui un èxit, tant per la bona assistència de públic com pel bon ambient esportiu que es respira, no competitiu com es va proposar l’organització des dels inicis.

Per explicar el transcurs de la prova s’ha de dir que vam tenir una climatologia favorable perquè els gossos poguessin demostrar la seva vàlua i es pot dir que un any més tots els participants van poder aixecar llebre, amb més o menys ajuda de l’organització perquè el nivell dels gossos en aquestes proves encara es força baix.

El primer lot de gossos del dissabte estava format per dos gossers on hi havia Sabueso Español, Ariegois i gossos creuats però anaven molt ben avinguts excepte en el moment de començar, tot i que després van ajuntar-se per aixecar la llebre i la van empaitar fins a finalitzar el temps, llàstima que va marxar el contrari del lloc que es pensava i el públic només va veure la llebre una vegada.

El segon lot també estava format per dos gossers amb Sabueso Español. Un dels gossers va aixecar la llebre dels seus peus tot i que els gossos ja i anaven amb bon rastre però aquesta va aconseguir despistar als gossos en passar molt a prop d’una casa. Van seguir treballant i a prop d’acabar el temps van aixecar una altra llebre al mig d’un camp i va ser vista pel públic.

El tercer lot era format per un gosser amb Bassets Blau, que li va tocar engegar força tard i no trobava bon rastre tot i que els gossos marcaven de tant en tant amb molt bona veu fins que van arrencar, però era una llebre molt petita i el gosser i jutge van decidir treure els gossos perquè no l’agafessin, van tenir temps d’arrencar una altra llebre però es va dirigir cap a un camp d’userda molt alta on els bassets tenien molta dificultat i la van perdre.

El primer lot de diumenge va ser de Bassets Faus i van començar en un camp sense vegetació i no tocaven rastre però en entrar a bosc de seguida van arrencar una llebre, el grup de gossos es va partir i semblava que havien aixecat dues llebres però després es van anar ajuntant, van fer un bon treball tenint en compte les carreteres i canvis de direcció que feia la llebre, la van perdre en un camp de raigràs molt alt on els Bassets tenien dificultats per a treballar.

El segon lot era de Beagles, els gossos caçaven molt intensament i anaven tocant rastre en el camp om van començar, es van dirigir cap a bosc però no van aconseguir arrencar la llebre fins al moment exacte que s’acabava el temps, que la van arrencar i encara vam poder sentir un bon empait i veure la llebre, encara que no pogués puntuar.

El tercer lot amb la dificultat de l’hora que li va tocar va aconseguir també arrencar una llebre. Vam deixar anar en un camp on el rastre s’havia esborrat i vam decidir anar tirant més avall on s’havia vist una altra llebre, en desplaçar-nos els gossos anaven tocant rastre sense poder seguir bé, però en arribar al cap d’avall la van arrencar fins a arribar a una carretera on es va veure pel públic però allà la van perdre.

Una nova edició de la prova de treball amb gossos de rastre sobre llebre que ha estat tot un èxit i que uneix els llebrèfils fora de temporada de cacera.


Deixa un comentari

MussapPublicitat