Actualidad

Rastreadores suma un nuevo equipo de rastreo

Joan Casas – Calaf – 10/05/2016

El posposat dissabte 7 de maig l’associació RASTREJADORS va efectuar a Conill (Pujalt), la primera prova de nivell d’equip de rastreig avançat.

El equipo a examinar estaba formado por el socio de la entidad Josep M. Isern i la seva gossa de la raça BGS (Sabueso de Baviera), Bruna i va ser jutjat pel president de l’entitat, José Ignacio Cenizo i el vocal Jaume Mas.

L’objectiu d’aquesta prova és certificar mitjançant un rastreig artificial o real, les aptituds d’un equip conductor-gos per a la recerca d’animals ferits i poder actuar així en nom de Rastrejadors seguint sempre un codi ètic i de conducta.

Josep M. i Bruna durant el rastreig
Josep M. i Bruna durant el rastreig

En aquesta ocasió, es va fer la prova sobre rastre artificial. Aquest rastre es va preparar 24 hores abans d’efectuar la prova, amb unes condicions meteorològiques complicades per la puja i el vent, i repartint 200cc de sang de senglar durant els quasi 1.000 metres que va durar el rastreig. Bona part del rastreig es va preparar amb soles traçadores, sang tamponada i passant per diferents zones de dificultat, com poden ser els salts de camins, canvis amb angles de 90°, zones sense sang, tot tipus de terreny, … en definitiva, simular el més real possible, les situacions que se solen trobar durant un rastreig real. Així mateix es va comptar amb una dificultat inesperada, ja que al bell mig del rastreig hi havia un gran Duc ferit (es desconeixen les causes) que va fer aturar la prova. L’amfitrió i encarregat de Cotos Mas va trucar als Agents Rurals i aquests es van presentar al lloc de la incidència en menys d’una hora i van recollir el gran Duc per a traslladar-lo al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa.

Duque herido en medio del rastro
Duque herido en medio del rastro

Després d’aquesta aturada, es va continuar el rastreig i l’equip Josep M. – Bruna el van resoldre perfectament, demostrant una gran preparació i unes excel·lents aptituds.

Així doncs, l’equip format per Josep M. i Bruna se suma als 11 equips actuals de nivell de Rastrejadors i s’ampliarà la cobertura a la demarcació de Tarragona.

Los jueces con el nuevo equipo de rastreo
Los jueces con el nuevo equipo de rastreo

RASTREJADORS seguirà fent proves a mesura que hi hagi equips preparats i així anirà ampliant el llistat de rastrejadors voluntaris per tal de donar resposta a les sol·licituds de recerca d’animals ferits que es vagin rebent mitjançant el telèfon de l’entitat 667 00 00 40.


Deja un comentario

cinegeticat gifPublicidad