Actualitat

Realitzat el 1er curs de rastre de sang a Catalunya

Redacció. Calaf 29/09/2014

El primer curs de l’ ”Asociación Española del Perro de Sangre” AEPES per a socis i simpatitzants del món del rastre de sang que s’ha realitzat aquest cap de setmana a les instal·lacions de l’Ajuntament de Pujalt (Barcelona), ha estat tot un èxit.

Un total de 17 alumnes provinents d’Aragó, País Valencià, Andalusia i Catalunya han pogut aprofundir en aquest apassionant món de la recuperació d’animals ferits en un marc incomparable.

DSC07766
Foto de grup

Cal destacar que és la primera vegada que en un curs d’aquestes característiques assisteixen com alumnes un soci junior el qual assegura el relleu generacional i l’única dona rastrejadora d’AEPES.

Aquests cursos contribueixen a formar el col·lectiu caçador i a sensibilitzar sobre la importància de recuperar els animals ferits, revalorant així els aspectes ètics i tradicionals de la caça com a senyal de respecte als animals abatuts.

Entre els docents cal destacar les intervencions del delegat de Catalunya d’AEPES, Iñaki Cenizo i l’experimentat conductor francès de gossos de sang de l’Union Nationale pour l’Utilisation de Chiens de Rouge, UNUCR, Jean-Guy Gendrás , així com Fernando Gómez del “Servicio de rastreo forestal”, Miguel Angel Pérez, Joan Francesc Gutiérrez i Eduard Melero com a conductors de l’equip de Catalunya.

DSC07786
Prova de balística amb arc

El contingut de la jornada va ser tant pràctic com teòric i es van tractar temes de selecció de cadells, ensinistrament de gossos, races utilitzades, mètodes d’aprenentatge, tècniques de rastreig, material bàsic,… i pel que fa a la part pràctica es va fer un prova de balística terminal sobre un senglar mort on es van utilitzar diferents armes per veure els indicis i els rastres de la ferida després de l’impacte. Entre les armes utilitzades es va fer servir un arc, un fusell i una escopeta. Una altre prova pràctica va ser la resolució d’un rastre artificial i la prova més entretinguda va ser buscar indicis de ferida en una zona delimitada per acostumar als rastrejadors a diferenciar els tipus d’indicis de ferida que es poden trobar abans de començar un rastreig i acostumar a la vista a diferenciar els colors d’aquests indicis.

DSC07819
observant els indicis

Els àpats de les jornades es varen fer a l’hotel la Pedra (Conill) on els comensals van quedar meravellats de l’excel·lent carta gastronòmica.

DSC07845
Clausura del curs

 


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat