Actualitat

Recomanacions de la RFEC en l’inici de la temporada general de caça

RFEC – Madrid – 13/12/2017

La Real Federación Española de Caza (RFEC) vol fer algunes recomanacions a tots els caçadors en el començament de la temporada general, amb l’objecte de facilitar la pràctica de l’activitat cinegètica, afavorir la conservació de les poblacions i reforçar la seguretat en les jornades de caça.

La majoria d’aquests consells ja formen part de la pràctica habitual dels caçadors, però mai està de més tornar a recordar-los, sobretot, els referits a les mesures de seguretat. D’aquesta manera, és important:
 
Estar en possessió de la documentació requerida per caçar (de caçador, armes i gossos).

Seguir al detall les normes bàsiques de maneig i transport de les armes, així com de la seva munició. Entre elles, portar-les enfundades fins al moment d’iniciar la jornada, no perdre-les mai de vista i inactivar-les en els descansos.

Assegurar-nos que els gossos de caça estan en plenes facultats, evitant aquests primers dies de calor portar gossos massa grans, i no oblidar mai subministrar aigua durant la jornada i algun complement alimentari, si fes falta. També cal extremar les precaucions durant el seu transport i en els descansos a la carretera, no perdent-los de vista en cap moment.

Portar una farmaciola bàsica de primers auxilis per a gossos i caçadors.

Comprovar que portem els telèfons mòbils i/o les emissores a plena càrrega.

Ser generosos amb les distàncies de seguretat davant de persones, béns, camins i altres vies públiques.

Extremar la cura i respecte cap a altres usuaris de l’entorn natural, com agricultors, ramaders, excursionistes, recol·lectors, ciclistes …

Vestir alguna peça d’alta visibilitat durant l’exercici de la caça, com armilles, camises, gorres, samarretes …

Conduir amb prudència durant els desplaçaments per carreteres i sobretot quan es condueixi amb remolcs.

Procurar deixar els vehicles agrupats en una mateixa zona i, si és possible, vigilats, evitant així accidents i actes vandàlics.

Davant la situació de sequera que estem patint, s’aconsella als caçadors adaptar-se a les circumstàncies particulars de cada comarca, i que valorin si cal retardar l’obertura de la veda fins que les circumstàncies meteorològiques siguin més favorables a les espècies cinegètiques.

Tenir la màxima seguretat en el moment del tret, tenint sempre totalment localitzats a companys i gossos, per evitar impactes fortuïts.

Tenir cura de les espècies vegetals, tant agrícoles com silvícoles.
No deixar mai rastre del nostre pas pel camp (beines, escombraries, plàstics …).

Després de finalitzar la jornada, aportar dades de les espècies cinegètiques i protegides vistes als responsables del vedat, per afavorir la gestió i la conservació.


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat