Actualitat

Renovació a CAZAFIR

Redacció – Móra d’Ebre – 15/06/2015

Aquest passat cap de setmana a Móra d’Ebre s’ha presentat una renovada edició de CAZAFIR que ja va començar a introduir canvis la temporada passada, sobretot establint la data de la fira en el mes de juny.

Tot i que dissabte va ser un dia nuvolat i amb algun ruixat les visites van ser constants, diumenge a primera hora tot feia pensar que faria el mateix temps que el dissabte, però la cosa va canviar de seguida i en sortir el sol i va haver un “boom” d’afluència de visites.

IMG_5041
visites del diumenge

Un altre modificació notable ha estat el nou emplaçament, riu avall, al paratge de l’illa de Sauri en una zona més concentrada però sense deixar d’estar al costat del riu Ebre. La distribució de la fira ha tingut en compte la separació dels espais segons el públic. Així doncs, hi havia un espai destinat a la família on es podien trobar jocs infantils, exposició de vehicles i parades de fira, un espai dedicat als gossos de caça i criadors cinegètics i un espai d’estands de caça on es trobaven accessoris, complements, roba, remolcs, vedats, armeries i un pintor de teules molt original, entre d’altres.

IMG_5011
Zona habilitada pels més petits

L’atractiu de la fira va ser l’exposició de gossos de “rehala” que van portar diferents membres de la “ Asociación Española de Rehalas”. La majoria d’aquests gossos son de la raça Podenc, especialment el Campanero, també Mastins, Dogos i Valduezas. Tots aquests gossos son molt utilitzats a les monteries que es realitzen a bona part d’Espanya i aquí a Catalunya ja són varis els gossers que també utilitzen algun d’aquests gossos a les seves canilles per complementar l’equip. Cal destacar la dedicació i atenció dels propietaris dels gossos per tal de garantir el seu benestar.

IMG_5018
Membres de la ” Asociación Española de Rehalas”

IMG_5005
detall gossos de Rehala

També va estar present a la fira l’associació AEPES que va fer una demostració de rastre de sang i una ponència referent a l’ètica de no deixar animals ferits al bosc.

IMG_5045
Demostració rastre de sang amb Teckel

Una presentació de collars GPS a càrrec de l’empresa Teleseguidor, la XIII mostra de cuina de caça, l’exhibició de gossos de mostra i de salvament, i l’estand del club Español Deutscher Jagd Terrier van acabar d’adornar la XXVII edició de CAZAFIR on es calcula que varen passar unes 4.000 persones.


Deixa un comentari

MussapPublicitat