Actualitat

Sant Fruitós vota per la caça

Redacció – Sant Fruitós de Bages – 27/06/2016

La III edició de la Fira del Caçador de Sant Fruitós de Bages va esdevenir un èxit i, segons l’organització, es va superar de llarg el flux de visitants de l’any passat, tot i celebrar-se en plena jornada electoral.
En aquesta edició es va canviar lleugerament la distribució de la fira, fent-la més compacta i recollida al Parc del Bosquet, la qual cosa va propiciar una major concentració de visitants durant tot el matí. Amb aquest canvi, l’ambient firal va resultar molt més familiar i proper perquè, en menys d’una hectàrea, es podien visitar tots els espais.

caçadors de la comarca fent tertulia
caçadors de la comarca fent tertulia

Els estands relacionats amb l’activitat cinegètica omplien el 70% de la fira, l’exposició de gossos el 25% i, el 5% restant, estava destinat a comerç local.
Com a novetat i, alhora, l’acte més emotiu i que va congregar més assistents va ser el Memorial de caça pràctica amb gossos de mostra Sergio Melero Rodríguez, dedicat al jove Sergio (guanyador del campionat de caça pràctica que es va celebrar en la 1a edició de la Fira, juntament amb el seu gos Roko), qui va perdre la vida en accident de trànsit l’octubre passat. Aquest Memorial va sorgir a iniciativa dels organitzadors de la fira, la Federació de caça i els pares de la víctima. Candido Pérez, President de la Societat de caçadors de Sant Fruitós de Bages, va manifestar en nom de tots i d’ell en particular, la voluntat de celebrar anualment aquest Memorial i va posar a disposició de la família la fira pel que necessitin.

Els pares i germana de Sergio Melero recollint les plaques del memorial
Els pares i germana de Sergio Melero recollint les plaques del memorial

Durant l’acte parlamentari de les autoritats, va destacar la intervenció del nou i jove President de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, que va començar citant un paràgraf de Miguel Delibes i va acabar felicitant els promotors de la fira així com els assistents, perquè segons ell “és gràcies a tots plegats i a la unió del col·lectiu el que fa créixer l’activitat cinegètica”.

d'esquerra a dreta, Sergi Sánchez, Cándido Pérez, Joan Carles Batanés, Xavier Racero i Tomás Casero
d’esquerra a dreta, Sergi Sánchez, Cándido Pérez, Joan Carles Batanés, Xavier Racero i Tomás Casero

L’organització va dedicar la fira d’aquest any a la caça menor, en especial al conill, com espècie clau per a la biodiversitat i al podenc com a gos polivalent per diferents modalitats de caça.
Entre les activitats de la fira també va destacar l’exhibició de gossos d’habilitat organitzada per Els Tres Pins, l’exhibició de falconeria amb prova de vol, la prova de rescat amb gossos especialitzats, el tir amb arc, el tir amb aire comprimit i el recorregut de caça.
La bona organització i la implicació de l’Ajuntament estan convertint Sant Fruitós en la capital de la caça de la Catalunya Central.


Deixa un comentari

MussapPublicitat