Actualitat

Segueixen els atacs als caçadors

Manel Camps – Lleida – 14/12/2017

La colla de caçadors Rosa de Reus va patir el passat cap de setmana un atac incívic mentre practicava una batuda de senglar a El Vilosell (Lleida). Després de la cacera a l’arribar al lloc on tenien aparcats els vehicles van trobar-se amb que algú havia tallat i punxat totes les rodes del tot terreny i remolc del gosser.

Foto Mayte Jimenez. Desperfectes cacera El Vilosell

D’un temps ençà estan succeint casos d’incivisme i vandalisme vers el col·lectiu caçador.

Uns fets que concorren massa sovint i que sembla que van en augment i vers els quals els caçadors se senten impotents i desprotegits.

La majoria d’aquests atacs són efectuats per persones que no els agrada la caça i alguns d’ells són membres d’associacions animalistes també batejades pel propi col·lectiu caçador com a “ecoterroristes”.

A banda dels danys materials que suposa atacs incívics com els que s’han viscut darrerament, també és important anomenar altres danys colaterals que se’n deriven, com poden ser les pèrdues econòmiques en les collites afectades per les sobrepoblacions d’algunes espècies o l’augment d’accidents de trànsit provocats per animals salvatges que no han estat caçats o bé, els danys psicològics que poden patir els practicants de la caça al prohibir-los exercir la seva afició,… o d’altres.

Foto de Jordi Pons. Desperfectes cacera St. Llorenç Savall

Davant d’aquestes situacions, cal mantenir molt la calma, aguantar bé la pressió i els insults amb serenor i DENUNCIAR als Mossos d’Esquadra el més aviat possible els fets.

Tot i així, els caçadors reclamen que la justícia sigui exemplar en aquests casos i que els polítics donin missatges a la societat civil en pro a la caça divulgant la funció ecològica i necessària que realitza el col·lectiu caçador al territori. Tanmateix les federacions de caça i la premsa especialitzada segueixen treballant per revertir aquesta situació.

Exemple d’un acosament a un caçador francès.

https://videos-de-chasse.fr/un-groupe-de-20-individus-attaque-un-chasseur/


Deixa un comentari

MussapPublicitat