Actualitat

Seminari de gestió transfronterera de la fauna salvatge

Premsa Gencat – Barcelona – 26/04/2016

Els propvinents 26 i 27 d’abril, la Val d’Aran acollirà el Seminari Pirinenc. Gestió Transfronterera de la Fauna Salvatge, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage i el Conselh Generau d’Aran.
La inauguració de les jornades serà demà, dimarts, a les 9.30, a càrrec del síndic d’Aran, Carlos Barrera, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, i el director general de l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage, Dominique Gamon.
Aquesta trobada s’emmarca dins del conveni de col·laboració que el cos d’Agents Rurals manté des de l’any 2011 amb l’ONCFS amb la finalitat de millorar l’eficàcia dels serveis i el desenvolupament d’accions comunes a l’espai transfronterer (Pirineus) en temes com la vigilància, la formació i el coneixement relacionats amb el medi natural.
L’objectiu del seminari és ampliar els coneixements i millorar i normalitzar els procediments de les tasques conjuntes de gestió transfronterera de la fauna salvatge, tant en les aspectes tècnics com en els policials.
Durant la jornada, es tractaran des de les cooperacions més policials fins al seguiment d’espècies protegides com el gall fer, el llop o l’ós. També es compartiran coneixements i experiències sobre les principals espècies invasores presents a banda i banda de la frontera. A la tarda, agents francesos, aranesos i de la Val d’Aran faran una demostració d’ús de gossos.
Dimecres, la jornada s’organitzarà en taules rodones sobre formació, seguiments, perspectives de futur i altres temes i en les conclusions finals.

Deixa un comentari

MussapPublicitat