Actualitat

@Seti.Cat guanya la partida al senglar

Eduard Melero – Sant Martí de Llémena – 16/01/2017

Una bona part dels membres del grup @Seti.Cat, concretament 76 caçadors/es varen participar en una macrocacera al terme de la Societat de Caçadors de La Vall del Llémena i Can Plana, organitzada pel mateix grup i la colla del senglar de Granollers de Rocacorba.

En total es van reunir uns 120 caçadors provinents d’arreu de la geografia catalana (des de l’Ebre fins a la Jonquera) i una cinquantena de gossos que van batre aproximadament 400 hectàrees de terreny molt boscós i brut, típic de la Vall. El resultat final va ser de 42 animals abatuts; 32 senglars i 10 cabirols femella.

El punt de reunió va ser l’escola de Sant Martí de Llémena que des de les 6 del matí anava rebent els participants i contemplava com s’omplia de caliu l’entorn. Els caçadors arribaven, es saludaven i es preparaven l’esmorzar, mentre uns la feien petar per un cantó, altres repartien les parades. Un cop ben esmorzats es va procedir a revisar els permisos, fer els passes, repartir les parades i a quarts de deu del matí ja tothom estava situat per començar la cacera.

Participants al punt de reunió
Revisant la documentació i fent els passes

La nota negativa de la jornada va ser el temporal de vent (tramuntana) que va dificultar i complicar la cacera i feia d’aliat dels senglars, però tot i així el bon treball de gossos i gossers i l’encert dels caçadors va ser suficient per guanyar la partida al senglar.

Cap a les 3 de la tarda es va donar per finalitzada la batuda, però no va ser fins als volts de les 5 de la tarda, que la majoria de participants van arribar al punt de reunió, després de recollir i treure tots els animals abatuts del bosc. Feina feixuga i de gran esforç físic però que dignifica la caça i permet aprofitar una carn d’excel·lent qualitat.

L’anunci de la batuda els dies anteriors a la seva celebració i emmarcats en una situació d’emergència per la sobrepoblació de senglars a molts indrets de Catalunya, va despertar l’interès de més d’un mitjà de comunicació fins al punt d’esdevenir una cacera mediàtica. Així que el mateix dia de la cacera, periodistes de l’ACN, del diari de Girona i la pròpia TV de Girona, es van desplaçar fins a Rocacorba per entrevistar de primera mà a Xavier Rincón i Jacint Sanz, dos dels organitzadors i administradors del grup @Seti.Cat de les xarxes socials.

Ambdós van explicar que el col·lectiu caçador fa una funció essencial per regular les sobrepoblacions del senglar i vetllar pel medi natural i que no tenen el reconeixement que es mereix ni per part de l’Administració ni per bona part de la societat. A més, econòmicament parlant, els caçadors inverteixen molts diners per a practicar la caça i no reben cap tipus d’ajuda.

Els danys que ocasiona el senglar a Catalunya són quantiosos, i afecten principalment a l’agricultura i als accidents de trànsit. Només per això, afirmen els caçadors, ja és suficient un reconeixement que millori la mala imatge que té el col·lectiu. Conclouen dient que si no hi haguessin caçadors, el problema rauria únicament i exclusiva sobre la Generalitat.

 


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat