Actualitat

S’incorporen noves activitats a la XII Fira del Caçador de Solsona

Redacció – Solsona – 25/05/2015

Més de 2.000 persones han visitat la XII Fira del Caçador que s’ha celebrat a la capital de la comarca del Solsonès i en la què han participat una trentena d’expositors relacionats amb l’activitat cinegètica, així com comerciants de productes de proximitat.

El certamen, organitzat per la Societat de caçadors de Solsona i Comarca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, la Diputació de Lleida, la Federació Catalana de Caça, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal del Solsonès i caçadors i caçadores del territori, any darrera any es va consolidant al mateix temps que va incorporant noves activitats per dinamitzar la Fira.

IMG_4695
Inauguració amb les Autoritats

Enguany en el marc de la XII Fira, divendres dia 22 es va celebrar al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya la jornada tècnica de debat per tractar la percepció social de la imatge de la caça, on es van extreure unes conclusions molt interessants per anar tractant d’ara endavant amb la finalitat de canviar les percepcions negatives que desprèn la caça en determinats ambients.

Dissabte dia 23, per primera vegada en aquesta comarca, es va celebrar una demostració de gossos sobre rastre de senglar amb participants de les demarcacions de Barcelona i Girona. Aquestes proves no competitives serveixen per donar a conèixer la utilització de gossos especialitzats en seguir rastres de senglar i potenciar-ne el seu ús entre els caçadors. En acabar es va fer un dinar de germanor i a la tarda un concurs de botifarra i bitlles.

f1fec22238ead452f8aa75abe6635b45
Preparant el dinar

Diumenge 24 es va fer la Fira pròpiament dita, que va tenir una de les millors afluències de les seves edicions durant una jornada amb un temps perfecte. El proper 13 de juny es farà una tirada en memorial de Joan Albets al camp de tir del Solsonès.

El President de la Societat de caçadors, el Senyor José Luis Retuerto diu que “l’èxit d’aquesta fira és degut a l’implicació dels caçadors que tenim i les ganes de fer-ho” també aprofita per afegir que “es necessari canviar la mala imatge que s’ha venut de la caça ja que nosaltres, els caçadors, som els primers protectors del medi natural i avui dia estem fent un servei a la societat”. Acaba agraint la bona feina de tots i el suport institucional rebut per tal de seguir tirant endavant.

Per a Paco Piera, President de la Federació Catalana de Caça, “Solsona és un exemple de recuperació gràcies al dinamisme de la gent de la comarca”

IMG_4686
Parades de roba especialitzada

IMG_4698
Visita a parades de productes locals

A la secció de gossos, en aquesta edició es van omplir 15 box amb un centenar de cans de diferents races, on predominaven les utilitzades per a la caça menor com els setters, els podencs i alguns sabuesos.

Com a novetats d’aquest any, hi ha hagut una trobada d’amics del Facebook, Caçadors. Amb aquesta trobada es pretén marcar un calendari per anar coneixent caçadors d’arreu del País i tractar temes de caça.

També es va muntar un camp de tir amb aire comprimit patrocinat per GAMO i Cinegeticat que va oferir gratuïtament tirades a tots els assistents esdevenint així l’atracció de la fira.

bd725348e51579fb49eb7b89cd9bf458
L’atracció de la Fira

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat