Redacció – Lleida – 14/04/2015
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, organitza a Sort una jornada per potenciar el consum de la carn de caça i un curs per a poder certificar que les peces de caça puguin ser traslladades a un establiment autoritzat de tractament de carn de caça i destinada al comerç per al consum humà.
Veure programa: la carn de caça a la cuina i al plat – Jornada 17-04
PROGRAMA del curs: Sanitat i higiene de la carn silvestre de caça
9.00h Inauguració del Curs.
Sr. Jaume Fabà, Director dels SSTT de Lleida i Sr. Llàtzer Civís, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Alcalde de l’Ajuntament de Sort
Objectius del curs, desglossament del programa, terminologia bàsica i criteris d’avaluació.
Característiques generals de les principals espècies cinegètiques. Anatomia, fisiologia i comportament d’ocells, lagomorfs, ruminants i porc senglar.
Malalties i anormalitats. Alteracions patològiques provocades per malalties, fons de contaminació ambiental i altres factors que poden afectar la salut pública pel seu consum.
11.30 – 12.00h Pausa
Manipulació de la peça de caça. Normes d’higiene i tècniques adequades per a la manipulació, transport, evisceració i resta d’operacions
Zoonosis transmeses per la manipulació i consum de carn de caça. Mesures de prevenció
Disposicions legals i administratives. Requisits de la policia sanitària i salut pública i higiene aplicables a la posada en el mercat de la caça silvestre.
14.30h Cloenda