Actualitat

Tàrrega esdevé la capital de la caça

Redacció – Lleida – 28/09/2015

La 14a edició de la fira del Caçador de Tàrrega ha tornat a demostrar que es tracta del principal certamen dedicat al món cinegètic català i segueix amb el suport de l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida.

El mal pronòstic meteorològic, segurament ha frenat la visita de gent que normalment es desplaça de més lluny, però tot i així s’ha tornat a superar la xifra dels 15.000 visitants, i s’ha mantingut el centenar d’expositors d’altres edicions. A més, enguany l’organització a tornat a apostar fort per la conciliació familiar i ha preparat un ampli programa d’activitats lúdiques destinades a aquells membres de la família que no són caçadors. Així, la fira ofereix la possibilitat de passar un bon dia en família en convivència amb la caça.

dafa7db0b30816115fa0097bbcfdb3a1
concurrència de visitants

La inauguració de la fira l’ha fet el President de la Federació Catalana de Caça, el senyor Paco Piera, qui també ha certificat que la Fira Tàrrega esdevé la fira més gran de Catalunya, cinegèticament parlant.

Per la seva banda, tant l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló com el President de la societat de Tàrrega, Benjamí Sala, han coincidit en agrair l’esforç de tots els voluntaris, les empreses del sector i el públic per tal de mantenir amb força i il·lusió aquesta meravellosa fira. També han recordat amb enyorança el veterinari fundador de la fira, Felip Robinat Felip.

En el marc de la fira també hi ha hagut la presentació oficial d’una nova associació sense ànim de lucre destinada a la recuperació d’animals ferits i a divulgar aquesta tasca a tot el col·lectiu caçador o persones vinculades amb el medi natural. Aquesta nova associació es diu RASTREJADORS. L’entitat pretén ser una eina indispensable per evitar deixar animals ferits al bosc, carreteres o zones de seguretat mitjançant la utilització d’equips qualificats de persones amb gossos especialitzats en el rastre de sang i poder actuar arreu del territori català.

IMG_6136
Presentació d’una part del grup amb les Autoritats

Dins del programa d’activitats, cal destacar la quantitat de concursos de gossos, les demostracions de falconeria i eqüestres, les exposicions canines, el màster de Sant Hubert i el campionat d’Arc Trap organitzat per SERRACANYA, entre altres. Les novetats de la fira d’enguany, però, han vingut pel cel. L’escola de vol La Serra de Mollerussa ha ofert una exhibició aèria amb diferents avionetes i també hi ha hagut uns quants drons que enregistraven des de l’aire imatges de la fira.

La revista de caça de Catalunya, Cinegeticat, continuarà donant suport a tots aquests actes vinculats a la caça del nostre territori.

 


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat