Actualitat

Taxidèrmia el Boc naturalitza de cos sencer el cabirol rècord de Catalunya 2016

Redacció – Cardona – 10/02/2017

El passat 1 de febrer Taxidèrmia el Boc va fer entrega al berguedà Oscar Pascual (propietari del rècord de cabirol de l’any 2016) del cabirol naturalitzat de cos sencer, el qual va assolir 160,53 punts CIC atorgats per la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça de Catalunya i que el situa en el 4rt millor lloc de la història catalana.

El cabirol va ser caçat a la província de Barcelona i, segons comenta l’experimentat caçador, va ser una cacera fruit de moltes hores de bosc i anys de seguiment.

Aquesta excepcionalitat, conjuntament amb la disponibilitat d’espai per a exhibir-lo, va fer que Pascual decidís naturalitzar de cos sencer l’extraodinari animal.

Cada any a Catalunya s’abaten més de 5.000 exemplars de cabirol, dels quals se’n porten a homologar només un centenar.

La taula d’homologació de cabirol segons les normes CIC és la següent:

Cabirol  Capreolus  capreolus Medalla d’or a partir de 130 punts Medalla de plata de 115-129,99 punts Medalla de bronze de 105-114,99 punts

 

L’homologació de trofeus permet portar un seguiment de l’evolució de les espècies al territori, així com la qualitat o densitat de les poblacions i periòdicament la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça, elabora un catàleg on hi figuren els trofeus caçats a Catalunya.

Rècord cabirol 2016.
Diploma que atorga la Comissió de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça.

Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat