Racó Gourmet

Tòfona i caça als fogons del Bages

ous de perdiu amb sorpresa

Eduard Melero – Manresa – 07/02/2019

rajola pintada amb escena de caça

Tòfona i caça als fogons del Bages

L’escola d’Hoteleria Joviat amb més de 30 anys d’història ja ha format gairebé 2.000 alumnes a través dels Mòduls de Grau Mig, Cuina i Gastronomia; de Grau Superior, Direcció de Cuina i Direcció de Serveis de Restauració; i el Títol Propi de Sommelier. Ens trobem, doncs, davant d’un centre pedagògic que ofereix al món professionals de l’art gastronòmic.

Seguint la recomanació de l’estudiant Violeta Torné, l’equip de Cinegeticat ha pogut fer una visita gastronòmica a “l’Hostal Espai Gastronòmic” de la Joviat, aprofitant l’oferta de la cuina de la tòfona i la caça (del 17 de gener al 1 de febrer).

En aquest menú de tòfona i caça s’han pogut degustar 9 plats, des d’aperitiu fins a postres, tots ells treballats i presentats fins al més mínim detall. Ha estat excepcional la terrina de llebre amb foie i remolatxa i els assistents han quedat bocabadats amb el postre anomenat cartutx de pinya colada.

menú tòfona i caçaplat del menú tófona i caçapostre del menú tòfona i caça

Oriol Margalef, tutor i cuiner del centre, ha explicat que aquesta primera edició de la cuina de la tòfona i caça, per on han passat 120 comensals, ha estat tot un èxit. Tant els comensals com els alumnes han pogut descobrir plats diferents dels que s’està acostumat quan es parla de carn de caça. No obstant això, la relació de preu entre un menú convencional i un menú elaborat amb carn de caça és força distant, ja que la carn de caça té un preu més elevat. El professor de logística i compres, Xavier Medalla, atribueix l’elevat preu d’aquestes matèries primeres a la poca demanda que hi ha al mercat, tot i que sembla que aquesta tendència s’està revertint. Tot i això, els proveïdors tenen facilitat per a oferir-los carn de caça.

Quedem a l’espera que aquesta magnífica escola organitzi un nou taller o jornada amb carn de caça, on de ben segur ens hi tornarà a trobar.

Enhorabona per la iniciativa, salut i bona cuina!


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat