Actualitat

Trofeu ploma del pintor “Plata”

D.T – Delegació Catalana Setter Club d’Espanya – 01/12/2017

Àlex reben el trofeu primer EXC aconseguit per Euskitze Jupiter, en mà del jutge Manolo Teixeira i del seleccionador del setter club Ismael Carro

TROFEU PLOMA DEL PINTOR “PLATA” (Diploma d’Iniciació, modalitat Caça pràctica de Becades –sense mort-)

El dia 25 de novembre de 2017 es va celebrar a la Comarca de l’Alt Urgell (en el límit de la RNC Cadi, en el PN del Cadi-Moixeró) el Trofeu Ploma del Pintor “Plata” amb 10 gossos inscrits, 9 setters anglesos i una setter gordon. La prova organitzada pel Setter Club d’Espanya va comptar amb la col·laboració de la Societat de Caçadors local de la Seu d’Urgell, a través del seu president i aficionat al setter anglès, Tony Villarubla, el qual va posar tota la seva cura a garantir el correcte desenvolupament de la prova en una zona que va quedar reservada per a l’esdeveniment.

La tònica general d’aquesta temporada, fins al moment, ha estat l’escassetat de becades i el seu comportament esquiu. La sequedat del terreny, les gelades d’aquella setmana i la falta d’aire van fer que tan sols es pogués localitzar una sola becada, malgrat això es van veure gossos de qualitat i els participants van gaudir d’un interessant intercanvi d’opinions sobre setters i becades.

Es va iniciar un primer torn amb els germans (Radentis Zum x Euskitze Cossa) Euskitze Hamilton (cond. Jordi Ribó) i Euskitze Hierba (cond. Àlex Cuadros), en el torn Hierba va sortir potent i a bon ritme, amb considerable amplitud i bon contacte amb el conductor, als 10 minuts aproximadament de l’inici de la prova, el beeper d’Hierba va sonar en el límit del bosc amb una petita taca de pastura i algun boix i argelagues disseminats. El conductor va fer guiar la gossa, que seguia felina un rastre, que no va resoldre. Als dos metres d’on mostrava la gossa, el Jutge observa un dormidor de Perdiu Roja. Va comentar l’organitzador que les perdius van volar instants abans, en sonar el beeper. Van continuar sense més ocasions.

zona del concurs amb Àlex portant Jupiter i Hierba, Iván Vargas portant Olaf Reina del Pirineu i Marc Regada portant E. Hamilton i Boy de Cortiuda

El segon torn va ser per a Olaf Reina del Pirineo (Vip de la mazorra x Ivette de Cingles de Bertí) i Euskitze Jupiter (Hectore del Zagnis Euskitze Cossa), dos gossos amb una excel·lent morfologia i moviment. Van começar a bon ritme, amb avidesa de caça, fins que en el minut 3 Júpiter va fer la primera mostra, seguida aquesta d’una guia rasant, molt felina, en presència del Conductor (Àlex Cuadros), el Jutge (Manuel Teixeira) i l’organitzador (Tony V.). Júpiter va girar a la dreta i va acostar-se a la seva guia, uns 10 metres i al cap de poc se sentia també el beeper d’Olaf, que va ser atès pel seu conductor Ivan Vargas i el Jutge d’ala, Ismael Carro. La becada es trobava bloquejada entre els dos gossos, i va sortir cap a Júpiter, podent el seu conductor, À. Cuadros, detonar i aconseguir els respectes a tret i vol. Punt. Van prosseguir el torn sense més opcions.

El següent torn va ser per a Euskitze Nivali (cond. Jordi Ribó) i Nela (de Marc Subirana). Un torn excepcional, en la nota alta del concurs segons van esmentar els jutges en el raport. L’extens torn no va aconseguir posar els gossos en presència de caça. En el raport es va comentar la seva prestació i possibilitat de continuar treballant amb ells per arribar a les disciplines superiors.

l’organitzador Toni Villarrubia (pachín) guia els participants per la zona del concurs al costat el jutge principal Manuel Teixeira i el participant Jordi Ribo amb Euskitze Hamilton

A causa d’una avaria al cotxe d’Albert Busquets (que portava dos gossos) va acabar el matí amb la setter Gordon Fosca (Sundowner’s Emporio x Joy of My Heart) i el SIM Boy de Cortiuda (condMarc Regada). En aquesta ocasió van baixar el pendent de la muntanya fins a un fons més humit. Recorregut ampli i minuciós però que no va donar més possibilitats.

Agrair al Setter Club, Tony i la societat de caçadors de la Seu, els conductors Jordi Ribó, Marc Subirana, Marc Regada, Ivan Vargas, Miquel Lopez, Albert Busquets, Àlex Cuadros i als jutges Manuel Teixeira (principal) i Ismael Carro (seleccionador).

 


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat