Actualidad

Un paso atrás

Redacció. 11/06/2014

Osa con dos cachorros en el Parque Natural del Alt Pirineu

L’únic ós bru mascle del Pirineu Oriental, Balou, que podia trencar l’endogàmia generada per Pyros (mascle d’ós bru dominant d’uns 26 anys, alliberat l’any 97) ha mort al Pirineu Francès per causes desconegudes.

Balou va néixer l’any 2001 i va ser alliberat el 2006 amb la intenció de renovar la sang de la població d’aquests grans mamífers.

Aquest darrer any es van identificar 25 óssos al Pirineu: 8 femelles adultes, 2 femelles subadultes, 6 mascles adults i 3 mascles subadults, 3 subadults de sexe indeterminat i els tres cadells nascuts durant l’any. Tot i això, la població total Pirenaica s’estima que és d’entre 30 i 35 exemplars.

Aquesta noticia arriba just quan encara no fa ni dos mesos de l’anunci que va fer el Govern d’alliberar un nou ós l’any 2015 per acabar amb la dominància de Pyros, aprofitant el nou programa LIFE+ promogut per la Unió Europea que preveu destinar uns 2’5 milions d’euros per facilitar la coexistència del ós amb el territori, ampliant així les mesures de suport als ramaders i potenciant el sector turístic, a banda d’assegurar el futur de l’ós al Pirineu.


Deja un comentario

cinegeticat gifPublicidad