Actualitat

Un senglar fereix un caçador berguedà

Mariola Rafart – Berga – 09/02/2016

El passat diumenge 31 de gener al Berguedà es va produir un incident de caça a causa de l’atac d’un senglar a un caçador.

Els fets van ocórrer durant una batuda del senglar.
El caçador estava situat en un barranc, una mica enfilat respecte al nivell del rec del qual no hi baixava aigua sols hi havia fang i davant seu s’hi trobava un canal.
Després d’un quart tret i abatre un senglar que va caure al fons del rec amb pocs segons el van avisar que en baixava un altre, el caçador va carregar amb presses, trobant-se dins el rifle una bala vulgar i vella de les dues que sempre porta a la butxaca de la jaqueta per si ha de carregar de pressa.
De sobte s’adonà que al rec hi havia el porc mort envoltat de gossos i un li estava fent seti, per altra banda tot era roca i era impossible que el porc que estava a punt d’aparèixer marxés amunt si anava ferit, per tant l’única via de sortida lliure que tenia el senglar era a uns 10 metres d’on ell es trobava, pensà on era el millor lloc per estar i s’enfilà damunt una roca de poca alçada per estar més segur en cas que el porc decidís passar per allà.

De sobte el senglar va començar a baixar però en veure els gossos s’enfilà una mica i va passar per l’altre costat de rec, enfront del caçador, aquest va agafar el rifle, va prémer el gallet i “xac”… la bala havia catxat, el senglar en sentir aquest soroll es va quedar mirant al caçador i va travessar el rec amb tota la ràbia i rapidesa que tenia dins, mentrestant el caçador pensant que el que havia fallat era el rifle i que no havia tret bé la bala, va tirar el forroll enrere i endavant va tornar apuntar i “xac”… va tornar a fallar.
Amb dècimes de segon el senglar, d’uns 70?kg, estava a menys d’un pam d’ell, amb la punta del rifle va intentar apartar-lo, però aquest li va donar un cop molt fort de morro, impactant amb el seu ullal just a sota el genoll. El caçador va caure del petit graó de roca on s’havia enfilat i, un cop a terra, va fer pujar l’altra bala. Mentre el senglar ja s’escapava, li va tirar un tret i per fi va caure abatut a terra.

El resultat de l’atac del senglar va ser el trencament del tendó rotulià a causa d’un tall net d’uns nou centímetres sota el genoll fins a l’os. Seguidament es varen avisar als serveis d’emergències, qui va treure el caçador de la zona.

Passada una setmana de l’incident i parlant amb el caçador em va comentar alguns consells que us vull fer arribar:
– Mai us poseu a un fons si no teniu companys a la vora.
– Deixeu sempre un pas lliure de sortida perquè el senglar no se senti acorralat.
– Si us falla el tret, sempre feu pujar una bala nova.

Nota: des d’aquí vull agrair que m’expliquessis aquesta història i que em donessis bons consells.

Tot l’equip de cinegeticat et desitgem una bona i ràpida recuperació.


Deixa un comentari

MussapPublicitat