Actualidad

Unió de Pagesos convoca hoy una asamblea en Llavorsí con afectados por daños del oso, buitres y fauna salvaje

Unió de Pagesos – Llavorsí – 30/06/2016

Unió de Pagesos ha convocado esta tarde una asamblea a Llavorsí amb els afectats pels danys de l’ós, els voltors i la fauna salvatge amb l’objectiu de recollir informació i fer un balanç d’aquestes afectacions, exposar les accions dutes a terme pel sindicat i estudiar un possible calendari de mobilitzacions en protesta pels danys provocats per la fauna salvatge als ramats de muntanya. El sindicat exigeix que s’apliquin amb urgència mesures contundents per tal de fer compatibles les activitats productives de les comarques de muntanya amb la protecció de la biodiversitat.

A l’assemblea d’aquest vespre hi intervindran Joan Guitart, responsable d’acció sindical a les comarques de muntanya d’Unió de Pagesos, i Josep Carles Vicente, responsable d’organització del sindicat.

D’altra banda, Unió de Pagesos participarà demà, divendres 1 de juliol, a les 10.00 h, en una concentració a Tolosa (França) contra la reintroducció de nous óssos eslovens al Pirineu, convocada per l’ASPAP (Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Arieja Pirineus), i per l’ADDIP (Associació per al Desenvolupament Sostenible de la Identitat dels Pirineus). La mobilització tindrà lloc a la Plaça Saint-Étienne de Tolosa, davant la Prefectura. El responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, i el responsable d’Acció Sindical a les Comarques de Muntanya, Joan Guitart, entre altres sindicalistes, assistiran a la concentració.

L'ADDIP és una coordinadora d’organitzacions ramaderes i d’usuaris de la muntanya de tot el Pirineu francès que va aconseguir aturar el 2011 el pla d’introducció de 10 óssos més per part del Govern francès després de 10 anys de lluita i accions de protesta.

Unió de Pagesos ja va participar el 12 de maig passat en una altra concentració a Tolosa contra els danys de l’ós al Pirineu convocada per les mateixes entitats. El sindicat també ha convocat en les últimes setmanes diverses concentracions a Vielha, Llavorsí i Tremp per reclamar mesures urgents i contundents contra els danys que espècies reintroduïdes al Pirineu com l’ós bru i la fauna salvatge provoquen als ramats de muntanya.


Deja un comentario

MussapPublicidad