Actualitat

Veu la llum un nou llibre cinegètic

Eduard Melero – Cardona – 21/02/2018

"Del Montseny"
primera edició: desembre 2017
ISBN   978-84-697-7909-5

Ramon Figueras, advocat, caçador, enamorat de la natura i del Montseny i resident a Aiguafreda, ha escrit i publicat el llibre que porta per títol “Del Montseny“.

Figueras ha dedicat moltíssimes hores i il·lusió per fer realitat aquesta obra literària, on hi plasma amb tot detall un dietari ben complet de les seves sortides al bosc. Sense aspiracions econòmiques i de manera totalment altruista, el caçador Ramon Figueras ha demostrat que, amb ganes, tot és possible. Iniciatives i persones així, malgrat hagin de fer-ho amb els seus propis recursos, són les que per descomptat contribueixen a millorar el col·lectiu.

“Del Montseny” és un dietari de les sortides a bosc d’un jove caçador que viu a cavall entre Barcelona i Aiguafreda, entre la tristesa i la buidor de la ciutat i l’alegria del bosc i les muntanyes. La cacera de becades és certament l’element vertebrador del llibre, però no és un llibre de temàtica estrictament cinegètica. Més aviat aquestes pàgines són l’intent de transformar en paraules totes aquelles emocions que regalen a cada pas aquestes meravelloses muntanyes del Montseny. Paisatges, emocions, personatges del bosc, fotografies, records d’infantesa, becades, bolets i altres coses del bosc és tot el que trobareu en aquest bonic llibre del que s’han editat en paper verjurat cent exemplars numerats a mà.

Trobareu a continuació un breu extracte del llibre:

“Han seguit caçant, sense voler ja trobar res, fins que el sol s’ha acabat de fondre a l’horitzó. Hi ha hagut un instant que l’última espurna del sol agonitzant ha semblat una brasa que cremava a les muntanyes. Després, del seu record, només n’ha quedat una claror ataronjada. La natura, tan dolça i agradable quan el sol hi és present, s’ha tornat, en aquesta hora freda i silenciosa, més feréstega i llunyana i un sentiment de buidor ha esgarrapat l’ànima del caçador. Cada cop el cel era menys blau i les merles, aixoplugades en llurs amagatalls, reclamaven amb porugues i tímides bombolles musicals. I bufava el vent i ressonava, entre les fulles i els tanys, tranquil i plàcid com una onada.”

Des de CINEGETICAT, celebrem la notícia de la publicació, que va en plena consonància amb la nostra línia editorial, sempre defensant la caça des de tots els sectors possibles. La caça és cultura, tradició, societat, gastronomia, conservació, emoció… i saber traspassar-ne els seus valors al paper, a part de cultura, és un art. Enhorabona Ramon, i gràcies.

 


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat