Actualitat

Agrupcat va presentar ahir a Navàs el seu desplegament territorial de la Catalunya Central.

Jordi Garcia – Navàs – 11/03/2023

L’Agrupcat a la catalunya central

El teatre casal Sant Genís de Navàs va acollir ahir prop d’un centenar de caçadors de la Catalunya central convocats per l’Associació de Caçadors i Pescadors de Catalunya (Agrupcat) per parlar de temes d’actualitat cinegètica catalana i aprofitar per explicar als assistents el nou desplegament de l’entitat.

La jornada va començar agraint l’assistència de tothom i donant les gràcies a la societat de caçadors de Navàs i al seu Ajuntament per haver facilitat les instal·lacions.

Posteriorment en Manel Raurich, president de l’entitat, va fer un breu resum de la trajectòria d’Agrupcat, realçant els èxits obtinguts (canvi de llei de trànsit, promoure el valor de la carn de caça,…) tot treballant des de l’ombra i de forma total altruista pel be del col·lectiu caçador.

La xarxa de l’Agrupcat

Tot seguit va prendre la paraula l’Edu Melero actuant com a responsable de la Catalunya central i va presentar les persones de referència de les comarques de la vegueria, tots ells caçadors apassionats, entregats a la caça i grans coneixedors de cada territori.

Moianès – Pere Serra
Berguedà – Joan Marcos
Anoia – Paco Escudero
Solsonès – Armengol Torra
Bages – Carlos Asensio
Osona – Jordi Francisco

També va voler deixar clar, que l’Agrupcat és una entitat sense ànim de lucre, composta per caçadors que treballen de forma desinteressada per la millora del col·lectiu i l’activitat i que de cap manera tenen cap relació ni interès econòmic, tant és així que associar-se a Agrupcat té un cost de zero euros.

Acabades les presentacions va començar el col·loqui amb format interactiu que es va preparar per fer més participativa la xerrada.

Els temes d’actualitat

L’Enric Vélez, secretari general d’Agrupcat va encetar el debat fent una presentació de l’estat actual de l’emergència cinegètica a Catalunya, va continuar explicant en quina fase es trobava el tema de la comunicació de les batudes i per acabar va exposar el tema dels nuclis zoològics, que en el dia d’ahir es va aprovar al Parlament, que seria obligatori disposar d’un nucli zoològic a tot aquell gosser que tingués 14 gossos o més de 3 mesos d’edat en endavant.

El públic assistent, molt atent i participatiu durant tot el debat va anar intervenint per exposar situacions viscudes amb la intenció de cercar solucions i el “convidat estrella” de la jornada, Àlex Cuadros, cap del Departament Jurídic de la Direcció General competent en caça i pesca, va estar constantment resolent dubtes sobre tots els temes que anaven sorgint. Fent una excel·lent i professional intervenció de cada tema.

En finalitzar l’acte es van recollir les noves adhesions a l’entitat i es va enunciar que aquest format de jornades s’implementarien arreu del territori català durant aquest pròxim any, i paral·lelament es farien reunions comarcals més específiques liderades pels caps de comarca de l’Agrupcat.


Deixa un comentari

gif cinegeticatPublicitat