Actualitat

XIII fira del Caçador de Tàrrega

Redacció. Tàrrega 29/09/2014

Un any més la fira del caçador de Tàrrega, celebrada aquest passat diumenge, es consolida com la fira cinegètica més important de Catalunya. En aquesta edició, amb més d’un centenar d’expositors quasi bé s’arriba als 20.000 visitants, una xifra una mica superior a la passada edició malgrat el plugim d’última hora del matí que ha fet desfilar abans d’hora més d’un visitant.

DSC07866
Passeig de les autoritats

El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb l’Alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló, La Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Mª Mora i el President de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, han inaugurat la XIII edició d’aquesta gran Fira.

Dins el marc de la inauguració, el Senyor Reñe ha valorat molt positivament l’aposta i consolidació de les Fires sectorials i especialitzades. De la mateixa manera tant l’Alcaldessa de Tàrrega com la Presidenta del Consell Comarcal han destacat l’impuls econòmic i social que genera la caça al territori a banda de la funció ecològica que es fa per estabilitzar determinades espècies.

En l’apartat d’homenatges, la Societat de Caçadors de Tàrrega ha volgut recordar que la fira no hagués estat possible sense el seu enyorat fundador, el Senyor Felip Robinat Felip. També s’ha fet homenatge al Senyor Paco Borda, co-fundador de la fira i dinamitzador del món arquer i a l’arquer Paco Rebollo, que va encendre la flama de les olimpíades de Barcelona amb una fletxa i que ha estat present en aquest certamen. A tots ells se’ls ha fet entrega d’una teula artesana pintada amb detalls cinegètics.

DSC07873
Entrega de la Placa homenatge

Les dimensions de la fira i la gran quantitat d’activitats programades fa valorar als organitzadors la possibilitat de fer la propera fira durant tot el cap de setmana.

DSC07917
Detall de la gran afluència tot i el temps

L’activitat estrella de la fira ha estat el I torneig internacional d’ARC TRAP, organitzat per Serracanya que ha portat un equip d’arquers de França per ensenyar com es practica i fer-ne demostracions. Aquest esport consisteix en tirar amb arc a unes dianes mòbils i en pocs anys podria esdevenir un esport olímpic.

arctrappo
Practicant l’Arc Trap

 

DSC07925
Tiradors a punt

També ha estat molt atractiva l’exhibició de doma de cavalls i la mostra d’aus rapinyaires, així com els concursos canins, els recorreguts de caça i les parades de taxidèrmia.

 

DSC07890
Treballs de taxidèrmia

Deixa un comentari

MussapPublicitat