Editorial

Editorial nº11 Cinegeticat

becada

Eduard Melero – Cardona – 01/01/2016

Benvingut 2016!

Un any nou i una pila de projectes per endavant.

Està clar que cada inici d’any és d’allò més bucòlic, tot són promeses, propòsits, fulls de ruta, objectius, il·lusions… vaja, com si es tractés d’un inici de campanya electoral! Però després, el dia a dia i la realitat et fan adonar que si vols alguna cosa l’has de treballar tu mateix i lluitar-la. Si em permeteu la llicència… personalment aquestes són les coses que demano i proposo per a tots els caçadors i caçadores de Catalunya per aquest nou any:

– Que es deixin estar de romanços i vagin al gra.

– Que aprenguin a dir les coses pel seu nom i siguin clars i directes.

– Que exigeixin solucions ràpides i encertades als dirigents del País.

– Que no es conformin i que tinguin inquietuds per tirar la caça endavant.

– Que s’uneixin amb una sola veu, neta i objectiva davant l’Administració.

– Que tinguin una molt bona temporada i, per sobre de tot, SEGURA.

I per descomptat… salut, amor i calers!

La nostra feina

Fa poc més d’un any la paraula caça als mitjans s’utilitzava generalment en un to despectiu vers al col·lectiu. Actualment, els mitjans van deixant alguns missatges subliminars que fan que la resta de ciutadans vegin la figura del caçador amb més bons ulls (danys del senglar a l’agricultura, accidents de trànsit per sobrepoblació de senglars i altres espècies cinegètiques…). Durant tot aquest temps, des de Cinegeticat hem treballat de valent per potenciar aquests missatges positius i no ens cansarem de fer-ho! Penseu que de mica en mica anem influint en com ha de créixer Catalunya i com hi ha d’anar encaixant la nostra activitat. Som nosaltres els que gestionem les espècies cinegètiques i podem aconseguir regular l’elevada població de moltes d’elles. Cal doncs seguir lluitant per normalitzar la caça i els caçadors.

La caça a les escoles

Una de les altres línies que des de Cinegeticat estem intentant impulsar és “la caça a les escoles”. Tenim l’objectiu que el Departament d’Ensenyament s’involucri amb la causa i que inclogui en l’ensenyament reglat les espècies cinegètiques del nostre país i la seva gestió. Avui en dia pràcticament no hi ha infants que sàpiguen què és un isard, una fotja, una daina, un cabirol… en canvi, sí que saben què és un lleó, un elefant, un mono o una girafa… S’ha de conèixer tant allò que ens envolta com tot allò que es pot trobar en un parc zoològic! És a partir de conèixer el que ens envolta i com cal gestionar-ho, que es podrà entendre per què és indispensable la figura del caçador i es podran donar a conèixer les altres grans tasques que fa el col·lectiu al medi.

Desitgeu-nos sort, la necessitarem perquè atenguin les nostres reivindicacions…


Deja un comentario

Genérico CinegeticatPublicidad