Actualitat

Amb el govern legítim de Catalunya

Redacció – Cardona – 02/11/2017

El Govern de Catalunya ingressa avui a la presó en compliment d’un procés judicial en què se l’acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d’altres moments dramàtics de la nostra història. A més d’aquest empresonament preventiu de set consellers, la resta del govern amb el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d’una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració els membres de la Mesa del Parlament, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d’unes mesures repressives que obren un fosc panorama.
 
Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es recuperi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya, elegit per la ciutadania el 2015. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d’alcaldes, càrrecs públics i d’altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d’octubre.
 
Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

One thought on “Amb el govern legítim de Catalunya

  1. Xapó! Ben dit! Si no va poder amb els catalans ni el tractat de nova planta ni la dictadura de franco, no podran ara aquets dropus que ens envien gent de fóra a casa nostre per fer’n-hos mal el dia que voliem votar! (I que encara els tenim aquí, tancats a les gosseres apunt per tornar’l-hos a engegar el dia que ho trobin convenient)

    Hem de ser una pinya i defensar els nostres legítims governants que han complert amb el que els hi vem demanar!

Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat