Actualitat

Campionat autonòmic de caça pràctica 2015

Redacció – Lleida – 20/07/2015

Els dies 11 i 12 de juliol es va celebrar a Tàrrega el IX Campionat autonòmic de caça pràctica amb menció a CACT; modalitat en la que el participant principal és el gos i el conductor és l’encarregat de guiar-lo i resoldre els punts de caça en els que es pot trobar el gos, havent de mostrar la peça de caça respectant el vol i el tret (realitzat amb detonació) i obeint les ordres del conductor.

La Federació Catalana de Caça i el Pòinter Club Espanyol es varen unir per organitzar un cap de setmana dedicat als gossos de caça. A més a més de celebrar-se el Campionat de Catalunya que comptava amb la menció CACT (Certificado de Aptitud Campeonato de Trabajo) també hi va haver proves PAN, DIN i Joves promeses pòinter.

La concentració de tots els participants es va dur a terme al càmping de la població a les 6:00h del matí, per tal d’evitar que els gossos patissin la forta calor que afecta el territori català les últimes setmanes. Des d’allí es varen desplaçar fins als camps per disputar el campionat, aquest es va realitzar en dues zones, separant les races de gossos en continentals i en britànics.

IMG_3651
Un moment de la prova

Dissabte a la bateria de continentals hi va haver un total de 14 participants dels quals cap va tenir sort de fer un punt i poder-se emportar una classificació, pel que fa als britànics el primer dia la puntuació assolida va ser la següent:

1r Excel·lent Vora riu Turia conduint pel Sr. Isardre.

2n Molt bé Rambla conduit pel Sr. Carnicer.

3r Molt bé Cor i Hugo conduits per Manuel Tejeria.

4t Molt bé Lot conduit per Agustin del Rio.

A la tarda va ser el moment per a la realització del PAN , el DIR i joves promeses, amb un bon nivell de participació.

Diumenge a la bateria de britànics la puntuació assolida va ser la següent:

1r Molt bé Ara conduit pel Sr. Maiz

2n Molt bé Sua conduit pel Sr. Maiz

i a continentals:

1r Excel·lent Eol du Clos des Morades conduit pel Sr. Morchón

2n Excel·lent Elsa conduit pel Sr. Soriano

3r Excel·lent Bosco conduit pel Sr. Ametller

La classificació final del campionat autonòmic de Catalunya de caça pràctica és la següent:

1r classificat: EOL de Sr. Morchón (Barco Alemany)

2n classificat : ELSA de Sr. Soriano (Spagneul Breton)

3r classificat BOSCO del Sr. Soriano, conduit per Jordi Ametller (Spagneul Breton)

Cal destacar la presència d’una jove caçadora, Mariola Rafart que va participar amb el seu Spagneul Breton Go de Font de Canaletas.

Les proves es van desenvolupar amb total normalitat, cal destacar l’esforç de la Territorial de caça de Lleida, la societat de caçadors de Tàrrega, l’Ajuntament de Tàrrega, el Club esportiu Felip Robinat, la Granja Cinegètica Ramírez, Bonmascota, Hotel Bellpuig, organitzadors, sembradors, col·laboradors i jutges assistents per la feina ben feta.

Diumenge al migdia es va fer entrega dels trofeus als guanyadors i a la resta de participants es va fer entrega d’una medalla commemorativa de la prova. Es va comptar amb la presència de Silveri Caro, Regidor d’Esport de l’Ajuntament de Tàrrega.

IMG_3715
Podi

Des de Cinegeticat volem desitjar molta sort als tres participants catalans al XXIX Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat que es durà a terme els dies 19 i 20 de setembre a Toledo.


Deixa un comentari

MussapPublicitat