Actualitat

Enxampats dos furtius mentre caçaven ocells amb arts il·legals

Font: Gencat 15/09/2014

Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van enxampar ahir in fraganti dues persones mentre caçaven furtivament ocells fringíl·lids.

Els fets van tenir lloc prop del nucli de Baldomà, al terme municipal d’Artesa de Segre (la Noguera), quan els Agents Rurals van localitzar dues xarxes japoneses de 9 metres de llarg i una xarxa abatible, instal·lades en un camp de gira-sols. Els Agents Rurals van identificar els autors dels fets, dos joves veïns de la demarcació de Barcelona, quan havien caçat 6 exemplars de Cadernera (nom científic Carduelis carduelis, en castellà jilguero), i una perdiu.

Els Agents Rurals van comissar-los tot el material de caça i els ocells vius. La perdiu va ser alliberada in situ pels mateixos agents, i els ocells fringíl·lids van ser traslladats al Centre de Fauna de Vallcalent (Lleida) per a la seva recuperació i posterior retorn al medi.

Les xarxes japoneses són invisibles per als ocells, i n’és prohibida tant la tinença com la utilització, perquè es consideren un mètode de caça massiu i no selectiu. El seu ús pot arribar a constituir d’un delicte contra la fauna, i administrativament constitueix una infracció greu de la Llei de Protecció dels Animals, sancionada amb multes de fins a 2.000€.

D’altra banda, la captura d’ocells fringíl·lids és prohibida des de l’any 2010. La tinença d’ocells fringíl·lids per a concursos de cant, només és legal per a membres de societats ocellaires que puguin acreditar que participen en concursos de cant, i amb documentació que acrediti que els ocells es van capturar legalment abans de 2009, o si els ocells són criats en captivitat.

xarxajaponesa


Deixa un comentari

Genèric CinegeticatPublicitat